avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... restituire taxa de mentenanta - televiziune, telefonie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

restituire taxa de mentenanta - televiziune, telefonie

[ link extern ]
RCS & RDS a fost amendată de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii(ANCOM) cu 300.000 de lei pentru că nu şi-a notificat abonaţii în mod individual cu privire la introducerea, pentru serviciul de telefonie fixă, a unei taxe de mentenanţă, în valoare de 5 lei şi pentru că nu a modificat contractul-cadru, astfel încât să fie asigurat dreptul abonaţilor de a fi informaţi în mod individual cu privire la modificările contractuale, potrivit ziare.com.

"Dacă, până la data de 29 octombrie 2010, RCS & RDS nu-şi va notifica clienţii cu privire la introducerea acestei taxe, cu menţiunea expresă în cuprinsul notificării că utilizatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul în termen de 30 de zile de la primirea notificării, fără plata niciunei despăgubiri, şi nu-şi va modifica contractul-cadru până la data de 19 septembrie 2010, va plăti amendă pentru fiecare zi de întârziere.

Furnizorii de servicii de comunicatii electronice trebuie să înţeleagă că au anumite obligaţii în relaţia cu utilizatorii şi să îşi asume responsabilităţile ce le revin", a declarat preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, cu ocazia Reuniunii Regionale de la Cluj, la care au fost prezenţi peste 150 de furnizori de servicii şi reţele de comunicaţii electronice şi servicii postale din judeţele Cluj, Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Mureş, Satu-Mare şi Sălaj.

Din momentul primirii notificării din partea RCS & RDS, utilizatorii finali abonaţi ai companiei vor avea la dispoziţie 30 de zile pentru a alege între renunţarea la contractul încheiat cu furnizorul, fără a plăti nicio despăgubire sau rămânerea în contract.

"RCS & RDS are obligaţia de a restitui integral utilizatorilor care, ulterior primirii notificării, doresc să denunţe unilateral contractul, sumele corespunzătoare taxei de mentenanţă percepute de RCS & RDS în perioada scursă între data introducerii taxei şi data rezilierii contractului. Termenul maxim de restituire este de cel mult 30 de zile de la data rezilierii contractului", se arată într-un comunicat ANCOM.
Cel mai recent răspuns: gnicolae , utilizator 12:45, 29 Noiembrie 2010
i-am reclamat si la ancom, dupa am facut rezilierea si am specificat ca astept, prin compensare la factura urmatoare, restituirea taxei de mentenanta conform deciziei ancom...asta se intampla pe 8 octombrie...le-am spus ca daca nu am banii in 30 zile le mai fac o reclamatie la ancom cu pv de reziliere atasat... trebuie sa-mi iasa!:D
da! intradevar amenzile sunt meschine pe langa tunurile de 1,2 milioane euro/luna de mentenanta...#-o
dar la voi pe factura cum apare.
la mine de ex, nu apar defalcat aceste costuri ci doar sunt enumerate unul sub altul serviciile fara a fi precizat costl in dreptul fiecaruia. apare si mentenanta asta. suma este trecuta decat la total.
Nu mi se pare normal sa nu.mi scrie nicaieri ca costa fiecare serviciu.
am de 5 luni ab al ei si deja sunt satul...
si la mine este la fel dar de la 1 iunie comtravaloarea abonamentului, cu serviciile enumerate, a crescut cu 5 lei...la intrebarea mea si a altora au spus ca reprezinta contravaloare serviciului de mentenanta care oricum era in factura si inainte de 1 iunie...dupa care au spus ca reprezinta costul abonamentului de telefonie fixa care conform contractului era gratuita inclusa in contravaloarea abonamentul pt. internet
au dat tunuri de 1,2 mil euro/luna....pt. ca conform legi aveau obligatia sa ne notifice cu 30 zile inainte sa o perceapa si sa o incaseze....iar noi clientii puteam sa fim sau nu deacord urmand sa reziliem contractul....gratuit. pe mine m-au dus cu presul 3 luni pana am reusit sa-l reziliez, cu toate reclamatiile facute la rds de 2 ori, anpc de 2 ori si la ancom....n-au nici o jena. au platit amenda la ancom de 300.000ron si au ramas cu restul...
VICTORIE!!!!! astazi am primit factura RCS-RDS cu storno suma de 25 lei reprezentand taxa de mentenanta pt. lunile iunie, iulie, august, septembrie si octombrie:D....in octombrie am primit raspuns pe mail de la ancom din care reiesea ca RCS a restituit sumaX-(....le-am facut reply cu chitanta pe octombrie si factura noiembrie atasate si le-am dovedit cu inscrisuri ca RCS minte autoritatea:P....si victorie=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare rcs&rds octavian.marius.dinu@gmail.com octavian.marius.dinu@gmail.com Am contractat un abonament de telefonie mobila de la RCS&RDS pe o perioada de un an, dar l am folosit ~doua luni - fără achizitia niciunui alt serviciu sau ... (vezi toată discuția)
Credeți ca merita sa fac reclamație la opc? andy7 andy7 Buna ziua. Sunt client RCS RDS din Octombrie 2017 , la Digi.Mobil . Mi au plăcut foarte mult ofertele și beneficiile lor, și am decis sa ma portez la ei in ... (vezi toată discuția)
Probleme contract rds blackjack blackjack Buna ziua, In luna octombrie 2008 am semnat cu RCS & RDS un contract pentru furnizarea serviciului de internet. A functionat cateva zile, iar apoi a fost ... (vezi toată discuția)