avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... refuz recoltare probe biologice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

refuz recoltare probe biologice

am fost oprit in parcare de politie , am refuzat sa suflu in etilotest, am refuzat proba de sange, si nu am predat nici un act
pot sa aflu si eu ce risc??
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:41, 19 Septembrie 2010
o pedeapsa penala; veti fi cercetat penal si procurorul iar ulterior o instanta judecatoreasca vor hotari.
avocat Cristina Popescu
va multumesc ca pentru raspuns
adica risc sa fac puscarie??
nu mai am nici o abatere, va rog sa fiti putin mai detailata
Art. 87 din OUG 195/2002
.........
(5) Refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
In cazul in care vi s-a intocmit dosar penal sunteti pasibil de pedeapsa. Avand in vedere ca nu aveti antecedente penale veti primi o pedeapsa cu suspendare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
Olimpiu DRUȚĂ - Cabinet de Avocat, Avocat
Refuzul recoltarii probelor biolgice este sanctionabil cu inchisoarea de la 2 ani la 7 ani,in baza textului invocat (art.87 din OUG nr.195/2002).
In situatia in care veti fi condamnat,probabil cu suspendare,conf.art.81 c.pen,vi se va anula permisul de conducere.
Dupa ramanerea definitiva a sentintei de condamnare,in termen de 1 ani puteti sa formulati cerere pentru inscrierea la examen ,in vederea obtinerii unui nou permis de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baut la volan layzee_7 layzee_7 Buna seara! Astazi, socrul meu, a fost prins la volan cu o alcolemie de 0.41 in aerul expirat. A refuzat sa semneze procesul verbal si a refuzat sa mearga ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice dragnea cristian dragnea cristian vreau sa stiu si ce se intampla atunci cand refuzi probele biologice si tot ce iti cere agentul de politie ?am suflat doar in fiola si mi-a iesit 0.68 si am ... (vezi toată discuția)
Consum alcool la volan marinelp marinelp buna ziua ..am avut alcoolemie 0.78 an aerul expirat , care sunt consecintele? mentionez ca am refuzat recoltarea probelor de sange..si sunt la prima abatere ... (vezi toată discuția)