avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz recoltare probe biologice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz recoltare probe biologice

vreau sa stiu si ce se intampla atunci cand refuzi probele biologice si tot ce iti cere agentul de politie ?am suflat doar in fiola si mi-a iesit 0.68 si am refuzat toate probele ,am refuzat sa semnez tot ...nu am cazier u am probleme cu politia ce mi-se poate intampla ?am inteles ca pot sa fac inchisore ! nu pot scapa cu o amenda penala doar ? imi poate spune si mie cineva se mi-se poate intampla ?
Cel mai recent răspuns: sbk_77 , utilizator 16:57, 24 Ianuarie 2011
cf art 87 din OUG 195 prevede o pedeapsa intre 2 si 7 ani, fara a exista alternativa unei amenzi penale.
practica instantelor este de a sanctiona cu pedeapsa inchisorii si cu suspendarea executarii pedepsei.

daca aveti un avocat bun in penal puteti obtine suspendarea executarii in masura in care reuseste sa evidentieze circumstantele personale si cele atenuante.
Cand refuzi recoltarea probelor biologice te incadrezi la art. 87, alin. 5, din OUG 195/2002 "Refuzul, impotrivirea sau sustragerea conducatorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat in procesul de instruire, sau a examinatorului autoritatii competente, aflat in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, de a se supune recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat, in vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezentei de produse sau substante stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani." Insa, Legea 202/2010 are efecte asupra limitelor de pedeapsa pentru infractiunea savarsita si anume posibilitatea reducerii acestora cu 1/3.
Cuantumul pedepsei are relevanta insa asupra termenului de incercare care se compune din aceste cuantum plus un interval de 2 ani prev de art.82 Cod penal.
Cu alte cuvinte veti fi condamnat la o pedeapsa sub limita prevazuta de lege, cu suspendarea executarii.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz recoltare probe biologice andreasfloroae andreasfloroae am fost oprit in parcare de politie , am refuzat sa suflu in etilotest, am refuzat proba de sange, si nu am predat nici un act pot sa aflu si eu ce ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - alcoolemie 1,18 in aerul expirat mary12345 mary12345 am nevoie de niste raspunsuri si sfaturi sambata noaptea am fost oprit de catre echipajul de politie,veneam de la discoteca unde am consumat bauturi ... (vezi toată discuția)
Baut la volan layzee_7 layzee_7 Buna seara! Astazi, socrul meu, a fost prins la volan cu o alcolemie de 0.41 in aerul expirat. A refuzat sa semneze procesul verbal si a refuzat sa mearga ... (vezi toată discuția)