Buna ziua, numele meu este Zaharia Constantin si ma confrunt cu urmatoarea problema......De curand am depus dosarul de somaj la agentia de somaj locala, cand am fost chemat pentru a semna dosarul de somaj am primit o veste relativ ciudata, in urma cu 3 ani am mai avut somaj iar atunci eram si in anul 2 de facultate, printre multele foi pe care le-am semnat am vazut dosarul vechi si am semnat si o declaratie prin care se stipula ca nu sunt incadrat in nici o forma de invatamant. OK, recunosc am facut fals in acte, dar stau si eu si ma intreb......oare dupa 3 ani de zile nu se prescrie orice fapta de genu asta?Va rog dati-mi si me un semn de viata ca sa stiu ce-i de facut ca m-au pus la plata acuma si is vre-o 8 milioane.......va rog ajutati-ma.......
Adica, mon cher, imi placi, ai tupeu: i-ai fraierit o data, mai vii... :D Si, daca tot ai facut vreo facultate... ia somaj si dupa. Bravos! Vezi ce face lacomia? :(
Mai bine plateste, poate nu fac si plangere penala impotriva ta... Ca se prescrie, daca mai tine minte bine civilistul din mine, in vreo 5 ani... si s-ar lasa oricum, pe latura civila, cu obligarea ta la plata sumei, plus o pata neagra, frumusica in cazier... si vreo amenda penala numai daca ai noroc sa nu-ti dea inchisoare... #-o
eu stiam ca activele mobile se prescriu in 3 ani si cele imobile in 5 ani.......si prefer un raspuns civilizat.....nu vad facultatea in limbajul tau.......
Executarea silita a creantelor fiscale se efectueaza in temeiul unui titlu executoriu emis potrivit prevederilor codului de procedura fiscala de catre organul de executare competent in a carui raza teritoriala isi are domiciliul fiscal debitorul sau al unui inscris care, potrivit legii, constituie titlu executoriu.
Dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.
"Se cuvine sa vorbesti ca cei multi, dar sa cugeti ca inteleptii", spunea Aristotel.
Daca colega mea ar vorbi aici cum ii vorbeste judecatorului as intelege-o eu si alti cativa asemenea noua, in timp ce multi din cei prezenti pe forum poate ca n-ar pricepe o iota din ceea ce spune.