Ultima data cand am fost cu carnetul de somer la vizat mi s-a luat si mi s-a spus ca daca nu merg dupa el la targul de forta de munca imi pierd somajul. E vreo lege care indreptateste asta, ca mie imi seamana a abuz. Nu am mai auzit de asa ceva si am intrebat multe persoane. Mentionez ca in perioada asta de cand am intrat in somaj nu mi-au oferit nici un loc de muinca.
1. Oblifatia AJOFM este de a incerca sa va gaseasca un loc de munca conform pregatirii si experientei dvs. profesionale.
2. In acelasi timp este si obligatia dvs. sa va cautati activ un loc de munca.
3. Participarea la targul locurilor de munca este obligatorie deoarece aveti si dvs. interesul si posibilitatea sa va gasiti un loc de munca.
4. Retinerea carnetului de somer, desi nespecificata in lege, este o dovada pentru AJOFM ca ati fost la acel targ.
5. Nu cred ca trebuie facut mare scandal pe acesta tema deoarece este o forma prin care AJOFM va ajuta sa va gasiti un loc de munca.
Multumesc pentru raspuns. As dori sa fie cum spuneti, am fost astazi dupa carnet, am stat la o coada imensa si am primit carnetul plus un pliant, atat. Nu au oferit nici un loc de munca nimanui. Eu am terminat cadastru, am experienta dar firmele de profil nu prea angajeaza, daca o fac angajeaza la negru. Daca vroiau sa ajute nu puneau oamenii pe drumuri aiurea din moment ce nu existau la tirg firme de profil.
Multumesc, e abuz, ar merita ca toti oamenii care au stat la cozile lor sa le deschida proces. Tot ce au facut e de fatada, i inutil. E umilitor ce fac cu noi.
1. Ca mai toate institutiile de stat si AJOFM trebuia sa bifeze ca a mai facut o actiune.
2. Pentru AJOFM era mai putin important cati oameni si-au gasit un loc de munca, important era sa vada sefii ca au "rezolvat" problema.
3. Ce uita mereu AJOFM (si ceilalti functionari publici) este ca sunt platiti din banii nostri si ar cam trebui sa se poarte frumos cu contribuabilii.