avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sau nu?- rog lamuriri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sau nu?- rog lamuriri

Buna seara! Incerc sa fiu cat mai explicita in speranta ca ma veti lamuri.
In urma decesului tatalui meu am descoperit printre actele sale 4 contracte vanzare cumparare pamant(pe contracte scrie teren intravilan), contracte incheiate de bunicul meu din partea tatului undeva prin anii 1950. Contractele sunt timbrate, semnate de vanzator si cumparator, 2 martori si un avocat. Din motive pe care nu le cunosc in cartea funciara apar tot vechii proprietari. Acum intrebarea mea e urmatoarea. Am eu vreun drept asupra acelor terenuri? Ale cui sunt de fapt acele terenuri?
Multumesc,
Gabriela
Cel mai recent răspuns: mona_lisa , utilizator 15:25, 26 Septembrie 2010
Ati solicitat extrase de carte funciara si apar vechii proprietari?
Cadastru exista?
E posibil sa nu fie intabulate de bunicul dvs. si sa fi fost ale lui...atunci ati avea drept.
Nu s-a depus cerere de retrocedare?
In extrasele de carte funciara apar vechii proprietari, nu au fost intabulate de bunicul meu si cerere de retrocedare nu am facut pentru abia acum am gasit actele. Ce e de facut? Daca mi se cuvin voi face cerere dar daca nu, nu are rost sa bat drumurile de la Ana la Caiafa degeaba.
Domnule, ale cumparatorului.
Mai bine consultati un avocat, cu actele in fata. Cererea n-o mai puteti depune, pentru ca nu mai sunteti in termen, poate actiune in revendicare.

Alte discuții în legătură

Dreptul de preemtiune si restrictiune de grevare mona_lisa mona_lisa Buna seara! In urma decesului tatalui meu am descoperit cateva contracte de vanzare cumparare teren intravilan, contracte stampilate, semnate cu martori si ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut pentru a avea drept de propietar pe niste suprafete de padure care, in cartea funciara apar pe numele stramosilor? brown_eyes brown_eyes Buna. Problema este urmatoarea: Am descoperit de curand ca pe numele bunicii nu se afla nici macar un hectar de padure, desi se stie ca ar trebui sa aiba ceva ... (vezi toată discuția)
Cumparare-arendare teren agricol loredanastoica loredanastoica Buna ziua! Am si eu cateva intrebari legate de cumparare/arendarea terenului agricol. Vreau sa cumpar cateva hectare de teren agricol (il voi cumpara de la ... (vezi toată discuția)