avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sau nu?- rog lamuriri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sau nu?- rog lamuriri

Buna seara! Incerc sa fiu cat mai explicita in speranta ca ma veti lamuri.
In urma decesului tatalui meu am descoperit printre actele sale 4 contracte vanzare cumparare pamant(pe contracte scrie teren intravilan), contracte incheiate de bunicul meu din partea tatului undeva prin anii 1950. Contractele sunt timbrate, semnate de vanzator si cumparator, 2 martori si un avocat. Din motive pe care nu le cunosc in cartea funciara apar tot vechii proprietari. Acum intrebarea mea e urmatoarea. Am eu vreun drept asupra acelor terenuri? Ale cui sunt de fapt acele terenuri?
Multumesc,
Gabriela
Cel mai recent răspuns: mona_lisa , utilizator 15:25, 26 Septembrie 2010
Am consultat 2 avocati si am primit doua raspunsuri.
Primul mi a spus ca datorita faptului ca sunt semnate de cei in cauza, smnate de martori si avocat sunt valabile contractele de vanzare-cumparare si imi apartin de drept chiar daca bunicul meu nu le a inscris in cartea funciara.
Al doilea mi a spus ca nu imi apartin pentru ca de la data incheierii contractelor(1952) nu s a mai platit impozit pe acele pamanturi si prin urmare nu am nici un drept asupra lor.
Deci pe cine sa cred?
Eu zic ca pe primul. Faza cu impozitul..., daca nu figureaza in reg. agricol, nu se stie cine si in numele cui l-a platit. Depinde de zona in care locuiti, dar intabularea nu era obligatorie decat in Ardeal.
PS: incercati cu al treilea avocat...:)
Prin urmare sa inteleg ca daca nu sunt intabulate dar detin actele de vanzare cumparare pe numele bunicului meu aceste pamanturi sunt ale mele? Daca da ce trebuie sa fac sa intru in posesia lor ? Cui ma adresez? Ce se intamlpla daca pe acele locuri se afla o cladire construita ulterior?
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
mona_lisa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de preemtiune si restrictiune de grevare mona_lisa mona_lisa Buna seara! In urma decesului tatalui meu am descoperit cateva contracte de vanzare cumparare teren intravilan, contracte stampilate, semnate cu martori si ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut pentru a avea drept de propietar pe niste suprafete de padure care, in cartea funciara apar pe numele stramosilor? brown_eyes brown_eyes Buna. Problema este urmatoarea: Am descoperit de curand ca pe numele bunicii nu se afla nici macar un hectar de padure, desi se stie ca ar trebui sa aiba ceva ... (vezi toată discuția)
Cumparare-arendare teren agricol loredanastoica loredanastoica Buna ziua! Am si eu cateva intrebari legate de cumparare/arendarea terenului agricol. Vreau sa cumpar cateva hectare de teren agricol (il voi cumpara de la ... (vezi toată discuția)