avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de folosinta

Ce este dreptul de preemtiune , si de ce un loc concesionat in cimitir se dezbate succesoral?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:00, 26 Septembrie 2010
Dreptul de preemtiune

Dreptul unei parti de a fi preferata unei alte persoane
la cumpararea sau vanzarea unui anumit bun (ex. vanzarea terenurilor agricole poate sa aiba loc numai dupa ce vecinii terenurilor au renuntat la cumparare, ei fiind preferati).
pt ca si acel loc face parte din bunurile de la masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de preemptiune - cladiri Dragut Dragut in privinta cumpararii constructiilor mai exista dreptul de preemptiune? ([i]al chiriasilor conform unui alt post al aceluias user[/i]) (vezi toată discuția)
Adeverinta de valoare a locului de veci!!! Chinezoaica Chinezoaica Buna Ziua!Mi-am depus actele pentru succesiune unde mi s-a cerut sa aduc si adeverinta de valoare a locului de veci,actul de concesiune il am,dar trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Nulitate contract vanzare cumparare-speta cristinajus cristinajus Prin cererea de chemare in judecata din luna mai a anului 2005 B.Z.a chemat in judecata pe V.S. si pe C.T. solicitand instantei sa declare nulitatea ... (vezi toată discuția)