In urma unui accident soldat cu vatamare corporala din culpa grava {victima avand peste 60 de zile de ingrijire medicala} si in urma procesului penal s-a hotarat ca inculpatul primeste cu suspendare...iar victima se alege cu suma de.{ex. 5000 ron}ce reprezinta despagubirea materiala iar despagubirea morala este de {ex. 5000 Euro}
Avocatul precizand ca rca-ul va trebui sa plateasca despagubirea morala {cea de 5000 euro). In opinia avocatului aceasta sume de 5000 de euro este destul de mare, fapt la care nu a mai recomandat si procedura unui apel, justificand faptul ca rca-ul este cel care va plati. Ulterior a revenit la ideea de a face un apel existand posibilitatea ca reprezentantul de asigurari sa motiveza faptul ca apararea nu s-a dus pana la final.
Imi cer scuze pentru explicata destul de vaga pe care am postat-o si daca ar putea cineva sa-mi raspunda la urmatoarele:
Cine plateste pana la urma despagubirea morala?
Exista posibilitatea ca rca-ul sa nu plateasca?
Dupa cum ati relatat, se pare ca victima a chemat in judecata pe vinovat si pe asigurator, avand si asistenta juridica (avocatul).In mod corect acesta a mentionat ca despagubirile vor fi suportate de catre asigurator, in momentul cand hotararea va ramane definitiva, asta insemnand inclusiv sumele dispuse ca despagubiri.Nu va faceti probleme, nu veti plati nimic,:D asiguratorul acopera si daunele morale si cheltuielile medicale/materiale.
Info
Cristian Podeanu
Buna ziua,
Poate cineva sa-mi spuna daca in cazul unui accident in care a rezultat decesul unei persoane polita RCA despagubeste pentru daune morale cu ... (vezi toată discuția)