avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Info
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Info

Buna ziua,

Poate cineva sa-mi spuna daca in cazul unui accident in care a rezultat decesul unei persoane polita RCA despagubeste pentru daune morale cu intreaga suma sau cat mai aproape de suma inscrisa in polita? Concret, socrul meu a fost accidentat mortal in afara partii carosabile(trotuar) s-a deschis proces penal iar in urma procesului s-a stabilit ca despagubirea pentru daune morale sa fie o suma derizorie iar persoanei care a produs accidentul i-a dat 1 an cu suspendare. Este corect tinand cont ca suma de despagubire este de 20000 de lei iar polita RCA are inscrisa limita de despagubire pentru vatamari corporale si deces pentru anul 2008 era de 750.000 de Euro?
In cazul in care fac recurs care sunt sanse ca suma sa creasca?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
Cristian Podeanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:41, 7 Decembrie 2010
Angajati un avocat urgent .Declarati mai intai apelul in 10 zile de la pronuntare pentru a fi in termen .Propuneti din nou probe in apel si veti obtine o suma mai mare.Solicitati si daune materiale (inmormantarea, parastasele etc.) pe care le veti dovedi cu acte .
Chiar dvs ati spus, 750.000 Euro este suma limita de despagubire acoperita de polita RCA, pentru anul 2008, daca printr-o sentinta suma ar fi fost mai mare, restul ar fi fost acoperit din buzunarul celui gasit vinovat, acesta este singurul rol al acestei cifre. Suma exacta se stabileste printr-o sentinta, cum inteleg ca a fost si cazul in cauza.
LE: Daca sentinta este definitiva.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
ContSters149, utilizator
In general dirmele de asigurari se lupta sa plateasca cat mai putin .
Dvs. va trebui sa aveti un avocat bataios sa va obtina o suma cat mai mare.
Am vazut cazuti in care au platit doar 5000 pentru uciderea din culpa a unui copil de 12 ani , unei familii necajite, careia chiar i-ar fi prin bine niste banuti .
Dar , cum va spuneam , depinde cine si cum se lupta pt . acei bani .
Societatile de asigurare platesc daunele morale in cuantumul stabilit de instanta. In privinta cuantumului practica judiciara nu este unitara. Am vazut acordarea unor daune de 2 miliarde (vechi) in cazul existentei a 2 morti.
Chiar daca pe polita scrie 750000 Euro pana acum nu a primit niciodata aceasta suma. Ea se va stabili de instanta functie de ce documente prezentati dar si de capacitatea avocatului pe care -l veti angaja.

Alte discuții în legătură

Plata daune morale ...nu am venit popadrian87 popadrian87 Buna ziua, In urma cu 2 ani am facut un accident . Urmarile 2 persoane vatamate. Am fost condamnat la 2 ani si jumatete cu suspendare . Fiecarei victime ... (vezi toată discuția)
Plafon despagubire rca florinan florinan Buna ziua, La sfarsitul saptamanii trecute am avut parte de un incident foarte neplacut, un accident de circulatie in care am fost vinovat. Am mers impreuna ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca echitabila? ContSters42601 ContSters42601 Un amic cu o dacie mai veche de 20 ani ,a fost lovit de un alt autoturism.Desi posesorul autoturismului care a produs dauna a recunoscu au intocmit formele ... (vezi toată discuția)