LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T? Accesează live evenimentul
Buna seara,
am un srl, am emis bo drept garantie si drept urmare a nelivrarii marfii am dat refuz. Biletele au fost girate de catre furnizorul meu asa ca acum am primit somatie de executare de la banca. Am depus opozitie la somatie si suntem in proces. Intre timp vad ca executarea continua si mi-au pus poprire pe conturi. Intrebarea mea este: Ce se intampla daca nu gasesc bani in cont? Vin sa puna sechestru pe stocu de marfa, ptr ca altceva nu am pe societate? Dupa cat timp de la poprirea pe conturi?
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile c.p.c. in acest sens, consider ca urmeaza sa se desfasoare procedura executarii pe bunuri ale firmei. In acest sens se va institui sechestru asigurator in urma solicitarii reclamantului.
Cu stima !
Opozitia la executare nu suspenda executarea , trebuie sa cereti suspendarea provizorie dar trebe sa depuneti 10% din suma cautiune. Dupa ce vi sa comunicat de la executor executarea poate veni orcand sa puna sechestru pe marfa, in caz ca vine facetiva nevazut (plecati) si vorbiti cu toti angajatii daca aveti sa nu accepte semnarea procesului verbal . Daca nu poate lasa executorul in custodia cuiva bunurile gasite nu poate face sechestrul. Oricum va trece la sechestrul cu ridicata pe urma dar castigati timp pana faceti opozitia De obicei este o practica destul de obisnuita mergeti vorbiti cu executorul promiteti marea cu sarea mai dati si ceva bani si stie el cum sa faca ca respectivul sa nu recupereze nimic.
Din pacate biletul la ordin este un titlu executoriu care contine o obligatie autonoma.De aceea a putut fi pus in executare.
Daca ati facut opozitie la executare nu poate fi dispusa suspendarea pentru ca motivele acesteia sunt extrem de limitate. Aceasta opozitie este reglemenatat de o lege speciala-legea biletului la ordin.
Suspendarea o puteti cere doar cand se va face primul act de executare pe cale unei contestatiei la executare (cerand si suspendarea executarii pana la solutionarea cererii).
Executarea silita
stati laura
Buna ziua,
eu sunt administrator la o societate care acum este in insolventa, dar in vremurile bune am emis un bilet la ordin in valoare de 1500 lei pe care ... (vezi toată discuția)