avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executarea silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executarea silita

Buna ziua,
eu sunt administrator la o societate care acum este in insolventa, dar in vremurile bune am emis un bilet la ordin in valoare de 1500 lei pe care l-am avalizat in nume propriu. Intre timp a venit CRIZA si nu am putut sa-l platesc. Azi a venit un nene care se numeste executor judecatoresc si daca nu-i dau banii pana maine i-mi da apartamentul la cadastru si-i pune sechestru. Ce pot sa fac, sau daca este legal ce vrea el sa faca?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 16:19, 17 Iunie 2010
Buna ziua.
Ati avalizat un bilet la ordin ca persoana fizica. Acest lucru ii da dreptul sa se indrepte impotriva averii personale. S-a inceput executarea silita impotriva dvs. Ati fost somat, nu? Acum, executorul judecatoresc ia masuri asiguratorii: poprire, sechestrul asigurator. In baza dosarului executional, executorul va solicita OCPI instituirea sechestrului asigurator asupra imobilului. Pana la urma, tot veti plati, deoarece se pare ca aveti bunuri in patrimoniu( imobilul in discutie), insa cu cat se tergiverseaza cauza, creste cuantumul cheltuielilor de executare.
Trebuie stiut daca acel BO a fost investit mai intai cu titlu executoriu de o instanta competenta.
Apoi, se face incuviintarea executarii, tot de instanta.
In ultima faza, vine nenea executorul si trimite somatie, dar pana la executarea propriuzisa este cale lunga, mai ales ca suma nu este considerabila.
Nu am remarcat faptul ca societatea este insolventa. Toti creditorii, inclusiv cei care au titluri executorii, se inscriu la masa credala. Toate actiunile pornite individual, se suspenda pe durata procedurii insolventei, in baza art.36 din Legea 85/2006. Duceti executorului copie de pe sentinta de deschidere a procedurii insolventei, pana nu solicita instituirea secestrului.
Eu crd ca daca s-a prezentat executorul judecatoresc la domiciliu, este clar ca exista un BO investit, ca s-a pronuntat o incheiere de incuviintare a executarii si ca s-a inceput executarea si s-a trimis somatie.
Sfat: nu mai tergiversati plata datoriei chiar daca va veti imprumuta de bani in alta parte. Ganditi-va ca la cei 1500 lei se vor adauga cheltuielile de judecata si de executare (care nu sunt mici).
Mult succes.
av.M.Hornea
minodora_sorian a scris:

Nu am remarcat faptul ca societatea este insolventa. Toti creditorii, inclusiv cei care au titluri executorii, se inscriu la masa credala. Toate actiunile pornite individual, se suspenda pe durata procedurii insolventei, in baza art.36 din Legea 85/2006.


Nu ati remarcat nici faptul ca BO a fost avalizat în nume propriu, ca persoană fizică.
Nu are nici o legătură insolvenţa şi masa credală a firmei, cu averea persoanei fizice care a avalizat BO.
Achiesez la ideea d-nei Mihaela Hornea, nu mai tergiversati plata datoriei chiar daca va veti imprumuta de bani in alta parte. Ganditi-va ca la cei 1500 lei se vor adauga cheltuielile de judecata si de executare (care nu sunt mici).
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2010
Marcel Mihalache, Avocat

Alte discuții în legătură

Executare silita bilet la ordin avalizat de administratorul societatii Florentina Ragalie Florentina Ragalie A incercat cineva sa execute un bilet la ordin avalizat de administratorul societatii? (vezi toată discuția)
Executare silita dragandaniel dragandaniel Anul trecut in luna august am eliberat un bilet garantie avalizat in nume propriu pentru o societate comerciala la care aveam functia de director executiv cu ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat -insolventa cosmin77 cosmin77 Buna seara. Am urmatoarea intrebare. Am o firma pe care din cauza datoriilor pe care le am fata de unul din furnizori am dispus inceperea procesului de ... (vezi toată discuția)