avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune impotriva unei persoane plecata peste hotare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune impotriva unei persoane plecata peste hotare

intrebarea mea este simpla .daca cineva ma actioneza in instanta si eu am domiciliu de ceva vreme peste hotare poate sa castige procesul prin faptul ca eu nu m am prezentat(eu nestiind ca fiind actionat in instanta)?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 23:09, 29 Septembrie 2010
Cererea se face la instanta domiciliului paratului. Daca paratul are domiciliul in strainatate sau nu are domiciliu cunoscut, cererea se face la instanta resedintei sale din tara, iar daca nu are nici resedinta cunoscuta, la instanta domiciliului sau resedintei reclamantului.

Schimbarea domiciliului uneia din parti in timpul judecatii trebuie, sub pedeapsa neluarii ei in seama, sa fie adusa la cunostinta instantei prin petitie la dosar, iar partii potrivnice prin scrisoare recomandata, a carei recipisa de predare se va depune la dosar o data cu petitia prin care se instiinteaza instanta despre schimbarea domiciliului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta bryan bryan daca paratul isi schimba domiciliu si ulterior am aflat noua adresa, in instanta pot cere sa fie trimisa cererea la noua adresa :trebuie sa fac cerere scrisa? ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Cum trebuie procedat atunci cand imi schimb domiciliul si sunt parte intr-un proces? Multumesc! (vezi toată discuția)
Comunicarea actelor de procedura la o alta adresa cristian_saulea cristian_saulea Am pe rolul judecatoriei un proces, dar corespondenta (citatiile, intampinarea etc.) vin pe adresa de domiciliu. Intrebarea este daca imi fac viza de flotant ... (vezi toată discuția)