avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cesiune de contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cesiune de contract

Buna,este valabila cesiunea de contract in cazul unui antecontract de v-c, in sensul ca promitentul-cump. sa imi cedeze mie "beneficiul antecontractului"=drepturi si obligatii,eu in final urmand sa ma prezint la notar cu proprietarul initial in vederea autentificarii contractului de v-c.Ce masuri trebuie sa iau in acest sens?Avand in vedere ca actualul promitent -cum are la mana doar un antecontract facut de mana.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 11:25, 30 Septembrie 2010
buna ziua.
daca antecontractul initial permite acest lucru veti putea face actul de cesiune.
Buna ziua.
Sunt 2 variante:
1. reziliati antecontractul si va primiti avansul inapoi de la promitentul vanzator; urmand ca cesionarul sa incheie un antecontract cu promitentul vanzator;
2. daca in antecontractul actual nu se interzice cesiunea, se poate face.
...musai sa aveti acordul promitentului vanzator...pt ca in dreptul roman cesiunea obligatiilor nu e posibila...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare sonia.maria sonia.maria Doresc sa cumpar un apartament de la o persoana care inca nu detine proprietatea asupra acelui ap(este promitent cumparator,are incheiat doar un contr de mana ... (vezi toată discuția)
Cesiune antecontract vanzare-cumparare Mikisa Mikisa Buna ziua, Am incheiat antecontract vanzare-cumparare si pentru ca promitentul vanzator nu a predat apartamentul conform antecontractului, nu mai vreau sa ... (vezi toată discuția)
Cesiune de (ante)contract sau novatie? sonia.maria sonia.maria Doresc sa cumpar un apartament de la o persoana care inca nu detine proprietatea asupra acelui ap(este promitent cumparator,are incheiat doar un contr de mana ... (vezi toată discuția)