avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... patrimoniu fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

patrimoniu fundatie

buna ziua
mar interesa daca ma poate cineva ajuta sa inteleg mai bine ce inseamna exact cat trebe sa am pentru patrimoniu ?
trebe sa am bani cash depusi in cont?
am citit si de valori in bunuri .
doresc sa infiintez o fundatie de caritate non profit ,unde pot strange fonduri donatii,ajutoare,sa ajut oameni saraci copii,scolii ,sa inregistrez membri in fundatie ,voluntari.
dar nu inteleg 100% ce trebuie sa ai in patrimoniu in consecinta cat ma costa sa o infiintez ,deoarece cautand informatii pe net am gasit diferite si nu stiu care este realitatea.
va multumesc anticipat pt raspunsul si timpul acordat
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 17:23, 10 Octombrie 2010
Pentru o infintarea unei fundatii aveti nevoie de un partimoniu initial de 100 de salarii minime, adica 60000 de RON sau un bun material (automobil, imobil, etc) care să aibă valoarea evaluată de cel putin 60.000 de Ron.

Pentru mai multe informații vă recomand să cititi OG 26/2000 si legea 246/2005 cu modificarile și completarile ulterioare.
BUNA ZIUA
MULTUMESC PT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA.
CEEA CE NU INTELEG ESTE CA DAC EU AM UN IMOBIL IN ACEASTA VALOARE DEFAPT VALOAREA E MULT MAI MARE ESTE PROPRIETATEA MEA ,CE POT FACE CU EA ? ADICA SA O DECLAR INPATRIMONIU FUNDATIEI?DAR DACA POOATE PESTE 10 ANI VOI INCHIDE FUNDATIA CE SE INTAMPLA CU PROPRIETATEA MEA.
VA MULTUMESC ANTICIPAT PT RASPUNSUL SI AJUTORULK DUMNEAVOASTRA.
O data ce treceti locuinta in patrimoniul fundatiei atunci locuinta trece in proprietatea fundatiei iar in cazul in care doriti sa lichidati fundatia peste 10 ani atunci conf. legii sunteti obligat sa o transmiteti catre o alta fundatie cu acelasi scop si obiectiv. Este riscant

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniu fundatie ginabis ginabis BUNA ZIUA MULTUMESC PT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA. CEEA CE NU INTELEG ESTE CA DAC EU AM UN IMOBIL IN ACEASTA VALOARE DEFAPT VALOAREA E MULT MAI MARE ESTE ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre ong si fundatie stefan ivan stefan ivan De ce la infintarea unei Fundatii ti se cer ca si patrimoniu 100 de salarii,iar pentru ONG mai putin? (vezi toată discuția)
Asociatie sau fundatie ginabis ginabis buna ziua din cate aminteles pt fundatie daca trec in patrimoniu imobilul meu nulvoi mai putea recupera niciodata. atuncea asdori sa stiu care este ... (vezi toată discuția)