avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Diferenta dintre ONG SI Fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Diferenta dintre ONG SI Fundatie

De ce la infintarea unei Fundatii ti se cer ca si patrimoniu 100 de salarii,iar pentru ONG mai putin?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:51, 22 Februarie 2010
Cred ca nu sunteti prea lamurit: ONG sunt si asociatiile si fundatiile! Vedeti L.246/2005 de aprobare a OG 26/2000.
Diferenta exista, este adevarat, intre cele doua, iar daca veti citi legislatia veti intelege (oarecum) si de ce. Este vorba in primul rand despre scopul propus la infiintare si afectarea patrimoniului la indeplinirea scopului.
1. Nu este nicio diferenta intre ONG si fundati/asociatii.
2. Diferenta este stabilita de legiuitor: asociatii -patrimoniul initial 3 salarii minime pe economie; fundatii -patrimoniul initial 100 salarii minime pe economie
Rectific --la asociatii 1 salariu minim pe economie.
Da, domnii consilieri juridici de mai sus au dreptate.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare asociatie - patrimoniu initial portik portik Care este patrimoniul initial al unei asociatii ? a) un salar brut pe economie ? (conf. OG nr.26/2000 art.6) sau b). doua salarii brut pe economie ( ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei asociatii/fundatii marxxl marxxl Vreau alaturi de cativa prieteni sa constituim o organizatie prin care sa invatam copii sa cante la intrument, vocal, teatru, practic cursuri de arta. Sub ce ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu fundatie ginabis ginabis buna ziua mar interesa daca ma poate cineva ajuta sa inteleg mai bine ce inseamna exact cat trebe sa am pentru patrimoniu ? trebe sa am bani cash depusi in ... (vezi toată discuția)