avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea autovehiculului sub influenta alcoolului cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea autovehiculului sub influenta alcoolului cu permisul suspendat tot pentru alcool

buna seara. Ma numesc Voicu Sever Iliuta in urma cu cateva luni mi s-a suspendat permisul pentru 3 luni pentru conducerea sub in fluenta alcoolului ci o alcoolemie de 0,30mg/l. Doua luni mai tarziu am fost prins din nou la volan sub influenta bauturilor alcoolice cu o alcoolemie de 0,38mg/l si avand permisul suspendat neoprind la semnalul politistului. la a doua abatere am avut si pe cineva in masina urmand fiind luat ca drept martor. Mi s-a intocmit dosar penal si mi s-a spus ca voi fiu audiat de un procuror care nici in ziua de azi nu m-a mai chemat. Tot ce vreau sa stiu este daca mi se anuleaza permisul si pe cat timp. Si ce alte masuri se mai pot lua impotriva mea. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 20:34, 1 Octombrie 2010
Nu cred ca asta ar fi cea mai grava masura-suspendarea permisului.
Mai bine angajati-va un aparator,deoarece fapta comisa de dvs.este pedepsita cu inchisoarea....

andymaurul
Este posibila anularea permisului si probabil o condamnare. Cat anume, instanta va hotari. Asa ca luati in considerare sfatul lui "andymaurul". Nu va impacientati ca procurorul o sa va cheme.
Permisul se anuleaza doar daca veti fi trimis in judecata si condamnat la o pedeapsa cu inchisoare , cel mai probabil cu suspendare . Si redobandirea sa se face in conditiile art 116 din Codul Rutier .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandirea dreptului de a conduce autovehicule pyty pyty In anul 2014 luna mai mi-a fost anulat permisul de conducere deoaree am fost depistat de catre politie conducand in stare de ebrietate. Din acel moment si pana ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere MARIO2009 MARIO2009 mi s-a retinut permisul de conducere pentru alcoolemie 0.48 alcool pur in aerul expirat respectiv 0.75 in sange. politistul care se ocupa de caz mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie noul cod penal mirc94 mirc94 buna ziua, in luna iulie am fost prins la volan cu o alcoolemie de 1.5 in sange. dupa ce am fost al procuror, acesta a tot amanat iar acum am aflat ca noul ... (vezi toată discuția)