avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort amiabil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort amiabil

vreau sa divortez prin pocedura divort amiabil.sunt casatorit de 10 ani,casatorie din care a rezultat un copil minor in varsta de 7ani si jumatate.am cazut de acord cu sotia sa depunem actele de divort dar nu stiu ce implica aceasta procedura tinand cont ca la mijloc exista un copil minor. va rog sa-mi dati niste sfaturi cum,unde si ce trebuie sa fac in aceasta problema. va multumesc anticipat! cu mult respect marius d.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:26, 4 Octombrie 2010
Cererea de chemare in judecata sa aiba ca obiect desfacerea casatoriei prin divort , din culpa comuna, fara motivare.
Capetele accesorii sunt cele cu privire la nume , incredintarea copilului minor si stabilirea pensiei de intretinere.
Puteti formula o intampinare, prin care precizari raspunsul dumneavoastra cu privire la pretentiile reclamantului

Prezentati-va la fiecare termen de judecata, pentru a urgenta solutionarea acestui proces.

Succes.
va trebui sa va intelegeti cine dintre voi va depune cerere de divort. nu puteti s-o depuneti impreuna, nu puteti divorta prin acord, pt ca aveti un copil minor.
cine depune cererea e reclamant si va trebui sa se prezinte la fiecare termen. cred ca mai bine ar fi sa vb cu un avocat, macar sa va intocmeasca cererea de divort.
cererea se depune (3 ex)la judecatoria de pe raza ultimului domiciliul comun impreuna cu certificatul de casatorie, copie dupa ci, copie certificatul de nastere al copilului si al sotiei, chitanta cec ca ati achitat taxa de timbru de 39 lei si un timbru judiciar de 0.3lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort anairam2807 anairam2807 cum se poate divorta la notar prin cea mai simpla cale si cea mai ieftina pentru a nu mai avea grad de rudenie cu sotul deoarece am probleme la serviciu. (vezi toată discuția)
Acte necesare pt divort Onutza27 Onutza27 Ce acte am nevoi pt a intenta divortul? multumesc anticipat pt raspunsuri (vezi toată discuția)
Divort de comun acord andreicml andreicml buna ziua,sunt intr-o situatie disperata; cu toate acestea preferam un divort de comun acord. Pentru asta, spuneti-mi va rog: tinand cont ca eu nu am nici un ... (vezi toată discuția)