avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte necesare pt divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte necesare pt divort

Ce acte am nevoi pt a intenta divortul? multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:33, 9 Iunie 2011
in instanta ?
cerere de divort, certificat casatorie original, copii dupa buletine (daca il aveti si pe al sotului), copie dupa certificatul de nastere al dvs si al copilului daca e cazul, chitanta cec care atesta plata taxei de timbru de 39 de lei, timbru judiciar de 0.3lei
Acte necesare:
-certificat de casatorie in copie legalizata,
-certificat de nastere minor in copie xerox,
-adeverinta de venit cu venitul realizat pe ultimele 6 luni.( al dvs.)
-orice alte inscrisuri ultile solutionarii cauzei ( de la caz la caz),
-taxa de timbru de 39.00 lei,
-timbru jud. de 0.30 lei.
Daca in ultimul an si 10 luni am fost in co de crestere copil imi trebuie adeverinta de la locul de munca care trebuie sa ateste acest lucru,nu?
Am in teles ca pt a intenta actiunea de divort imi trebuie si o anumita suma de banii...in jur a 7 milioane,este adevarat?
1.Da.
2.Daca apelati la serviciile unui avocat, va trebui sa achitati acestuia onorariul avocatial care poate fi doar pentru redactarea actiunii sau/ si asistenta juridica pe parcursul procesului, iar onorariul avocatial se stabileste in functie de criteriile prevazute de art.132 din Statutul profesiei de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort amiabil patalina patalina Sunt casatorit de 9 ani, am o fetita de 2 ani, si am stabilit cu sotia sa divortam de comun acord. Procesul e de durata? Ce acte trebuie depuse la ... (vezi toată discuția)
Divort Georgia_cs Georgia_cs Buna seara. Am o relatie de 4 ani din care 2 casatorie pe parcursul careia au aparut 2 copii. In urma unor reprosuri repetate din partea sotului, finalizate cu ... (vezi toată discuția)
Divort iuliana83 iuliana83 as dori si eu sa aflu ce acte am nevoie ptr divort.din casnicie avem un copil.nu este vorba de partaj ci doar de custodia copilului.multumiri anticipate. (vezi toată discuția)