avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
Simt nevoia sa intaresc "Nu-ul" de mai sus pentru ca am vazut ca s-a raspuns si un "da". :D
GabrielaA a scris:

Simt nevoia sa intaresc "Nu-ul" de mai sus pentru ca am vazut ca s-a raspuns si un "da". :D

Eu l-am intarit prin vot... dar daca tot ai dat tonul si eu sunt de aceeasi parere :)
De acord cu voi, dar asta nu inseamna ca parintii nu pot face alte lucruri, de exemplu: stabilirea domiciliului fetei la ei, lucrui care le poate permite sa o aduca zilnic inapoi acasa cu politia... si altele similare.
E drept ca nu e o practica raspandita in tara noastra, dar acest lucru se poate face pentru ca parintele raspunde de ce face minorul sau copil, asa incat, macar sa-l poata avea sub supraveghere sa i se permita.

Toti parintii iti interzic "o viata sociala activa" si toti te maltrateaza psihic atunci cand esti adolescent... la fel le fac si adolescentii lor, daca te ajuta, e o chestiune reciproca...
Dar atata timp cat ei nu au plecat din casa pentru asta, iar tu nu ai mai rezistat un an... :sorry: cam nasol in ceea ce priveste gradul de maturitate la care ma asteptam la varsta asta.

In plus, ok, nu va fi coruptie de minori, dar risti sa-l tarasca pe la politie pe tanarul la care stai de cateva ori? Sa-l streseze si pe el dar si pe tine cu drumuri si intrebari incomode? Repetat?
Ca oricum ma indoiesc de faptul ca parintii chiar vor face o plangere, dar riscul nu e condamnarea prietenului, ci o hartuire continua a tuturor din aceasta poveste care va duce la obosirea tuturor celor implicati, poate si a relatiei voastre.
Multa intelepciune!
Politia nu isi consuma energia cu astfel de plangeri.
De adus acasa minora nu vad sa mearga.
Singura chestiune cu semn de intrebare ar fi aceea cu raspunderea parintelui.
Totusi daca minora nu comite fapte antisociale nu vad sa existe probleme.
Si minora din cauza nu cred ca va comite fapte antisociale de genul infractiunilor.

avocat Claudiu Lascoschi
Fostul meu prieten ma ameninta,ma suna incontinuu, ma urmareste nu imi da pace imi este frica de el.Eu am 17 ani iar el 18. As vrea sa stiu ce sanctiuni poate primi? Va rog frumos dak puteti sa ma ajutati.

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor Xandra_ymy Xandra_ymy buna...am si eu o intrebare ...as dori sa mi raspunda cineva cu experinta ,as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul actului sexual cu un minor daca fata ... (vezi toată discuția)