numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
Am o problema sau chiar e ingrijorator fenomenul?! 18 pg „de actualitate” pe un forum e... mult. E bine ca se discuta, dar pe langa sfaturi legale ar tb scrise si avertizarile necesare in anumite cazuri (asa cum dna AVLIL a facut)... Cand un tanar are „relatii sexuale” (care se lasa si cu sarcini nedorite, urmate de avort...) cu o pustoaica n-ar tb sa-mi spuna ca nu-i treaba mea ce gusturi are el la „femei”. Inteleg: azi, o persoana de 15 ani ar putea fi echivalentul uneia care avea vreo 20 de ani cu ceva timp in urma... Totusi, nu tb sa se tina seama numai de „evolutia” fizica si mentalitatii; la 13-17 ani tinerii sunt in plina dezvoltare, merg (sau ar trebui sa mearga) la scoala... Atractia fizica la aceasta varsta se confunda mult prea usor cu o „dragoste nebuna” – care pe unii ii duce la abandon scolar, la abandonarea familiei care e impotriva relatiei, iar pe altii ii duce in mormant... in caz de esec in amor...
Gata. Am zis. Nu trebuie sa ma luati in seama – sunt doar ganduri...
trope, nu stiu in ce masura sunt ei vinovati...
Cred ca nu exista premisele unei educatii corecte si complete... parintii lasa pe scoala, scoala nu se implica si ea extracurricular... ceea ce duce la faptul ca un adolescent are un cerc de perieteni necunoscut de nimeni, de niciun adult din viata lor...
In conditiile astea, e normal sa vrea sa se casatoreasca la 19 ani... sa creada ca pot pastra un copil la 17 etc. Sa creada ca pot lua decizii mature la 15...
Asta asa, ca o paranteza...
In plus, aceste situatii apar foarte des ca urmare a lipsei unei relatii cu unul dintre parinti ... sau relatii deficitare... Parinti care nu fac educatie impreuna, care se contrazic unul pe celalalt, care folosesc minorul ca santaj... indiferent ca sunt despartiti sau nu...
:((
Corupere de minori?
amein
Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)