avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constatarea nulitatii absolute a titlului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constatarea nulitatii absolute a titlului de proprietate

Speta: x detine un titlul de proprietate de la tatal sau asupra unor terenuri.Tatal sau a renuntat la mostenirea despre care vorbim in favoarea altor trei mostenitori.
atunci cand s-au facut retrocedarile singurul care a facut cerere de reconstituire a dreptului de proprietate a fost tatal.
x a fost dat in judecata pe art. III litera a subpunctul i din legea 169/1997 de catre unul din mostenitori.
intrebarea mea este ce sanse are x sa ramana cu mostenirea?:(
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:11, 7 Octombrie 2010
Nici una daca tatal lui x a renuntat expres (exista atasat la dosarul cauzei o renuntare la mostenire, data in fata notarului)...vezi decizia ICCJ 11/2007:
Admit recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
In aplicarea dispozitiilor art. 8 si art. 13 alin. (2) din Legea nr. 18/1991, republicata, stabilesc:
Beneficiaza de repunerea in termenul de acceptare a succesiunii numai mostenitorii care nu au acceptat succesiunea in termenul prevazut de art. 700 din Codul civil, iar nu si cei care au renuntat la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la mosteniere YRY COMPANY SRL YRY COMPANY SRL Buna ziua, am o intrebare, daca in anul 1985 dintr-un numar de 5 frati, doi dau declaratie notariala ca renunta la mostenirea dupa parintii decedati, acum dupa ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate viragvari viragvari Am mai postat legat de acest caz pe acest forum dar nu am fost prea explicit insa m-am mai documentat un pic si acuma sunt bagat in ceata si mai rau #-o Deci ... (vezi toată discuția)
Pamantul colectivizat, redobandit dupa revolutie se imparte tuturor mostenitorilor sau doar celui care are certificat de mostenitor? Aura Popa Aura Popa As dori raspuns la urmatoarea problema: tatal meu a mostenit casa parinteasca si pamantul de sub ea, cu certificat de mostenitor, prin renuntarea voluntara a ... (vezi toată discuția)