avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntarea la mosteniere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntarea la mosteniere

Buna ziua, am o intrebare, daca in anul 1985 dintr-un numar de 5 frati, doi dau declaratie notariala ca renunta la mostenirea dupa parintii decedati, acum dupa retrocedari acestia mai au dreptul legal la mostenirea redobandita dupa revolutie?
Multumesc!
Nu, prin renuntare la mostenire mostenitorul pierde dreptul la aceea mostenire atat pentru bunurile identificate atunci in masa succesorala cat si pt. cele ce se vor dobandi ulterior in baza drepturilor defunctului. Prin urmare, un renuntator este considerat strain de acea mostenire.
si daca unul dintre acestia semneaza un proces verbal de punere in posesie acesta este nul ?
~ Conținut șters la cerere ~
si daca cel care a renuntat la mostenire se afla pe titlul de proprietate si pe deasupra mai si semneaza proces verbal de punere in posesie, ce e de facut?
irinel@yry.ro a scris:

si daca unul dintre acestia semneaza un proces verbal de punere in posesie acesta este nul ?


Da este nul, ca si orice alt act cu privire la mostenire facut de un renuntator in conditiile pe care vi le-am expus .

Alte discuții în legătură

Cote mostenitori legali si testamentar,titlu eliberat in baza ... adriati999 adriati999 Cote mostenitori legali si testamentar,titlu eliberat in baza legii 18/1991. Bunicul este autorul.Mostenitorii 7 la numar de diferite categorii.Si ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate viragvari viragvari Am mai postat legat de acest caz pe acest forum dar nu am fost prea explicit insa m-am mai documentat un pic si acuma sunt bagat in ceata si mai rau #-o Deci ... (vezi toată discuția)
Constatarea nulitatii absolute a titlului de proprietate simin simin Speta: x detine un titlul de proprietate de la tatal sau asupra unor terenuri.Tatal sau a renuntat la mostenirea despre care vorbim in favoarea altor trei ... (vezi toată discuția)