avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere sulta

Buna ziua,

Am intabulat un imobil care este grevat de o sulta a carei drept la actiune e prescris de 20 de ani. Pot contesta in 15 zile la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Ce trebuie sa contina contestatia, imi poate da cineva un model? Credeti ca procedura e mai lunga decat daca introduc actiunea la Judecatorie direct dupa ce trece termenul de 15 zile?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ania popescu , utilizator 09:41, 12 Octombrie 2010
OCPI nu va radia sulta decat pe baza unui act autentic, fie declaratie notariala ( sau PV de la un executor judecatoresc ca s-a platit sulta) fie hotarare judecatoreasca def. si irevoc.
Trebuie sa solicitati instantei constatarea prescriptiei.
Da, fara o hotarare judecatoreasca sau fara cele mai sus aratate de colega Adutescu nu aveti ce face.
Daca sulta ar fi fost platita ar fi trebuit sa stiti...

avocat Claudiu Lascoschi
In incheierea primita de la Oficiul de cadastru, scrie, citez din memorie, ca pot face contestatie in 15 zile, la oficiul de cadastru, contestatie care se va nota in cartea funciara si se va judeca de instanta competenta, in cazul de fatza instanta fiind judecatoria slatina. E clar ptr mine ca fara o hotarare judecatoreasca nu se va radia sulta. Nelamurirea mea e daca acesta contestatie o fac ca pe o cerere pe care o adresez in instanta sau nu.
Din ce considerente v-au respins cererea?
Nu pentru motivul ca se datoreaza sulta?
Si atunci daca nu aveti dovada ca s-a achitat sulta sau ca a operat prescriptia ce sanse credeti ca ati avea daca ati ataca incheierea de la Cartea Funciara?

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Din ce considerente v-au respins cererea?
Nu pentru motivul ca se datoreaza sulta?
Si atunci daca nu aveti dovada ca s-a achitat sulta sau ca a operat prescriptia ce sanse credeti ca ati avea daca ati ataca incheierea de la Cartea Funciara?

avocat Claudiu Lascoschi

Multumesc de raspuns, mi-e foarte clar ca singura cale de obtine radierea sultei este sa cer in instanta constatarea prescriptriei. Cred ca ce scriu ei ca pot contesta la ei direct, facand plangere in 15 zile, este doar daca aveam dovada achitarii sultei sau daca ei ar fi inscris ceva eronat in cartea funciara.
O seara placuta si multumiri.

Alte discuții în legătură

Cum pot plati o sulta dupa 20 de ani ania popescu ania popescu In urma cu 20 de ani, instanta a hotarat in urma dezbaterii mostenirii, plata unei sulte de 9000 lei in conditiile in care imobilul a fost evaluat la 25000 ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu sulta ion panaite ion panaite Buna ziua tuturor ! As dori si eu un ajutor va rog. Am divortat in anul 2000 iar divortul s-a facut in lipsa pentru ca fosta sotie a plecat pur si ... (vezi toată discuția)
Sulta ipoteca legala neradiata din cartea funciara infoadrian infoadrian Buna ziua, Am o sentinta definitiva [b]dosar partaj din 2007[/b] pentru un apartament. S-a stabilit o [b]sulta care am achitat-o tot in 2007[/b] prin banca ... (vezi toată discuția)