avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot plati o sulta dupa 20 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot plati o sulta dupa 20 de ani

In urma cu 20 de ani, instanta a hotarat in urma dezbaterii mostenirii, plata unei sulte de 9000 lei in conditiile in care imobilul a fost evaluat la 25000 lei. Aceasta sulta nu s-a platit niciodata. Dupa 3 ani a intervenit prescriptia. In prezent suntem in faza de a vinde acest imobil. Este foarte probabil ca cei de la Cartea Funciara sa ceara dovada sultei, in conditiile in care sulta apare pe certificatul de mostenitor. Pentru a evita procedura judecatoreasca de a cere constatarea indeplinirii prescriptiei, nu pot plati aceasta sulta? Conform denominalizarii, pot plati 0,9 prin mandat postal? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:36, 11 Octombrie 2010
buna ziua.
beneficiarul sultei mai traieste?
aveti de unde sa il luati?
Da, traieste. Are domiciliul in Bucuresti. Se poate afla adresa exacta.
fie va da o declaratie ca primit sulta si astfel se radiaza privilegiul din CF, fie promovati o actiune prin care solicitati sa se constate prescrierea dreptului de a se mai plati sulta.
Multumesc pentru raspuns. Datorita acestei neplati, nu va da nicio declaratie ca a primit sulta. Ne gandeam ca era mai simplist sa facem dovada acestei plati, platind efectiv decat sa mai initiem actiune. Actiunea ar dura ca intindere in timp pe cand plata s-ar face mai rapid. In acest sens noi am putea sa facem aceasta dovada, necesara la vanzare.
sub nicio forma nu va recomand asta.
va puteti complica situatia inutil.

Alte discuții în legătură

Radiere din cf ana301 ana301 buna ziua.puteti sa ma ajutati va rog?in urma unui proces de succesiune a fost inscrisa in cf o sulta si doua somatii pt executare silita . banii au fost ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa cer instantei? glo glo datorez unei persoane o suma de bani cu titlu de silta. obligatia este prevazuta prin hotarare judecatotareasca definitiva din 2006. Dar nu am putut da ... (vezi toată discuția)
Diviort cu copii și partaj amiabil bogdanA2012 bogdanA2012 Buna ziua, O nelămurire am in cazul unui partaj care s-a facut amiabil si se va termina printr-o tranzactie in fata instantei de judecata. Părtile au ... (vezi toată discuția)