avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Ce sanse am daca incep procesul de iesire din indiviziune in casa in care locuiesc deja cu parintii mei de 10 ani, timp in care am adus imbunatatiri la casa si am gospodarit curtea intretinand si alte doua surori cu familiile lor si care au casele lor si acum solicita si ele dreptul lor in casa parinteasca desi eu am locuit cu ei si am adus imbunatatiri locuintei. Ce va decide judecatorul ? Eu nu am strans chiar toate chitantele deoarece nu am crezut ca de-a lungul anilor voi ajunge la o astfel de situatie. Ce se poate face ? Eu doresc sa locuiesc impreuna aici cu ei, dar nu inteleg cum se poate face acest lucru fara sa vina ambele surori cu toate familiile lor.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:22, 2 Aprilie 2011
nu puteti face succesiune si iesire din indiv pe casa parinteasca decat dupa decesul parintilor
Nu se intelege cu cine se face partajul , si de urma cui se face, insa legea spune ca nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune.Surorile dvs. pot cere partajul iar daca imobilul nu e partajabil in natura ,veti locui in continuare si le veti despagubi cu partea care li se cuvine. Veti solicita contravaloarea imbunatatirilor sa fie calculata separat .Le veti dovedi cu acte,interogatorii , martori si expertiza .Apelati la un avocxat .E greu sa va apartai singur in partaj .
nu aveti obiectul unei iesiri din indiviziune, cat casa nu va apartine si e a parintilor. deocamdata nici dvs , nici surorile nu aveti vreun drept la casa.
pt imbunatatirile facute de dv aveti un drept de creanta, daca doriti sa obtineti despagubiri, actionati proprietarii in judecata.

parintii va pot vinde dvs casa si atunci veti fi unic proprietar, ori asteptati decesul parintilor :O , dezbateti succesiunea si partajati cu surorile
mgb a scris:

solicita si ele dreptul lor in casa parinteasca


Dreptul LOR precum si al dumneavostra la casa parintesaca se va naste dupa ce va inchide ochii unul dintre parinti. In acel moment, partea lui de casa se va transmite mostenitorilor lui (sotul supravituitor + copiii defunctului).
Abia atunci se va naste starea de indiviziune careia sa-i puneti capat prin imparteala (iesire din indiviziune).
Pana atunci, proprietarii casei (= parintii dvs., din cate inteleg) sunt liberi sa faca ce vor cu ea. (sa o deoneze, sa o vanda, sa o ...darame chiar, caci nu sunt obligati s-o lase mostenire).
Cu privire la investitiile facute de dvs. in casa parinteasca, aveti, asa cum a spus gi_jane mai sus, un drept de creanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prietenul surorii mele poate fi evacuat din casa părinților? Mikkutza Mikkutza Buna seara. Ma confrunt cu o problemă si as dori sa stiu legal ce pot face. Locuiesc temporar in casa părinților (apartamentul meu fiind in ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa 16 ani adriela6 adriela6 Va rog frumos sa ma ajutati. Tatal meu a murit in urma cu 16 ani si a avut o casa impreuna cu mama. Noi suntem 2 surori. Eu stau in casa parintilor si sora mea ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita sau nu? ContSters169673 ContSters169673 Dupa moartea mamei s-a facut succesiune dupa ea, tata, fiul si fica, fica care locuieste de cand s-a nascut pana in prezent in casa parinteasca. Tatal a vandut ... (vezi toată discuția)