avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare- partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare- partaj

Care este principiul impartirii bunurilor intr-un partaj ?
Se impart bunurile si obligatiile?
Daca de exemplu bunurile valoreaza 50 mii euro si creditul pentru ele este de 70 mii ?( a scazut valoarea casei)
Cum anume se va face imparteala? Ce scenarii ar fi posibile?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters89491 , utilizator 12:20, 14 Octombrie 2010
multe scenarii ar fi posibile...depinde cat de bine demonstreaza fiecare participarea la dobandirea bunurilor, sau a datoriilor...:yes: De regula cine pretinde sa obtina mai mult de 50%, trebuie sa faca dovada ca are dreptate.
Buna ziua,

In principiu, se imparte atat bunurile cat si obligatiile.Iar in cazul apartamentului ... acesta se poate atribui unuia dintre proprietari, care este obligat sa i plateasca celuilalt sulta( diferenta de bani) si se obliga sa plateasca banca.Atentie trebuie sa si dea si banca acorul, pentru a d=se nota in cartea funciara dreptul de proprietate al celui care va prelua apartamentul , si dreptul de ipoteca al bancii asupra apartamentului
Divortul s-a infaptuit de 1 an de zile. De 1 an sunt in proces de partaj.
De 1 an unul din soti plateste ratele si vrea sa ramana cu apartamentul.
Celalalt nu vrea apartamentul, (nu a platit rate) in a acest caz care cui va trebui sa plateasca o sulta?
Tin sa precizez ca banca nu e de acord cu scoaterea de la codebitor a celui ce nu vrea apartamentul.
in primul rand trebuie specificat ca in partaj intra bunurile comune...daca unul din soti avea bunuri dobandite inaintea casatoriei nu sunt incluse...
Bunurile comune, si cheltuielile comune se impart de principiu 50% pt fiecare sot...dar in instanta daca una din parti reuseste sa demonstreze o contributie mai mare a sa...poate obtine mai mult...
Imobilele constructii de regula se atribuie unuia din soti urmand ca acesta sa ii restituie celuilalt suma de bani echivalenta cu cota din drept pe care celalalt o avea asupra imobilului (suma denumita sulta). In cazul in care imobilul este obtinut in rate...cel ce ramane cu imobilul urmeaza sa achite ratele ramase.
I se atribuie unuia dintre soti chiar dc banca nu e de acord sa il scoata pe celalalt de la codebitor?
Cel care a platit ratele poate sa aibe pretentii?
In sensul ca de cand a fost partajul unul nu a platit ratele deoarece nu a vrut apartamentul.
Le-a platit doar cel ce le-a vrut.
Ce se intampla cu ratele platite impreuna pe timpul casatoriei?

Alte discuții în legătură

Intrebare dificila angel_mirela2003@yahoo.com angel_mirela2003@yahoo.com Buna ziua, As dori sa va relatez urmatoarea situatie: X este casatorit cu Y. Impreuna cumpara un apartament la pretul de 35 mii euro cu credit in ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)
Intrebare sunshine83 sunshine83 Buna dimineatza,amointrebare: Daca in timpul casatoriei 2 soti cumpara un apartament cu 35 mii euro si dupa un an il vand cu 45 mii.Achita creditul de ... (vezi toată discuția)