avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... controverse CIM durata determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

controverse CIM durata determinata

In primaria in care lucrez avem angajati 3 persoane cu CIM pe perioada determinata pe 24 de luni cu expirare pe 01.03.2011.Cu 1 ianuarie a.c. au fost reancadrati conform legii pe posturile pe care le ocupa insa contabila sustine ca acestia nu sunt titularii posturilor si ca posturile pot fi scoase la concurs si sa incepem pe deacum demersurile de scoatere la concurs a posturilor respective pentru ca aceste persoane sa poata ocupa posturile prin concurs pe perioada nedeterminata inainte de expirarea termenului de 01.03.2010.
Dupa parerea mea : 1.Pana nu ii expira termenul de anagajare prevazut in contract persoana este titularul postului
2. Dupa stirea mea la bugetari anul acesta nu se fac angajari.Nici in 15% nu ne-am incadra pentru ca conf. stat de functii avem doar un post temporar vacant si acela de functionar public.
3.Pe stat de plata aceste persoane apar la colaboratori si nu la contractuali cu toate ca au CIM pe perioada determinata inregistart in registrul unic al salariatilor.
Contabila motiveaza ca persoanele sunt aici doar sa ne ajute in volumul de munca conform codului muncii dar atunci cum i-a reincadrat cu 1 ianuarie pe posturile din statul de functii ?
Sunt total in ceata si daca incerc sa explic situatia legala ii invrajbeste pe colegi ca eu nu vreau sa fac actele pentru concurs si vorbesc prostii primarului....
Va rog sa ma ajutati sa gasesc argumente reale sa i le pun in fata la toti, asta in cazul in care nu gresesc.Pot da informatii si pe mesaj privat.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: klaudia772001 , utilizator 09:32, 18 Octombrie 2010
Buna ziua !
1. daca au CIM sunt angajati contractuali ( prevazuti ca atare in organigrama institutiei , RGES ) si nu sunt in niciun caz colaboratori ...
2. contabila trebuie sa isi vada de contabilitate , nu de resurse umane ..... si daca nu stie legislatia sa se mai documenteze .....
3. OUG 34/2009 instituie interdictia angajarii in anul 2010 ( cu exceptiile existente) si se pare ca aceste interdictii se vor extinde si la nivelul anului 2011 ....
4. cred ca inainte de a vorbi cu primarul si cu celelalte persoane trebuie ca si dvs. sa cunoasteti foarte bine datele problemei , asa ca documentati-va temeinic ( codul muncii , OUG 34/2009 ) si abia dupa aceea treceti la "atac" :D .
Va multumesc, exact asa m-am gandit si eu dar asteptam ca cineva sa confirme!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea oug nr 19/2012 CORNYNA CORNYNA Buna ziua, Lucrez intr-o institutie publica, care are calitatea de ordonator tertiat de credite. Am urmatoarea situatie : -la 08.07.2010 existau 4 CIM pe ... (vezi toată discuția)
Angajari 2010 klaudia772001 klaudia772001 In cadrul primariei avem trei persoane ale caror contracte de muncă vor expira in martie respectiv in mai anul curent. Acum cu destituirile care urmează sa ... (vezi toată discuția)
Modificare cim determinat in cim nedeterminat_fara incidenta oug 34/2009 zeppelin_g zeppelin_g Care este baza legala, conf.careia un angajator (institutie publica) poate trece un angajat incadrat cu CIM pe perioada determinata, pe CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)