avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trimiterea cauzei pt rejudecare la instanta de fond
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trimiterea cauzei pt rejudecare la instanta de fond

Buna ziua.M-a aflu intr-o dilema f grava.Sunt parte vatamata intr-un dosar penal..eu m-am constituit parte civila este vorba despre un acident rutier am trecut prin instanta de fond(dar cu chinuri f mari avand in vedere ca instansta a fost f ingaduitoare si administrarea probelor a fost dupa bunul plac al inculpatului fiind un om mai influent din ora) am facut apel la decizia instantei de fond cauza a plecat spre tribunal s-a incheiat onorabil lucru care m-a bucurat insa inculpatul a introdus recurs am introdus si eu cineva m-a pus in tema ca ar putea cere la Curtea de apel retrimiterea cauzei la instanta de fond ce-a ce pt ar fi o lovitura grosolana.am trecut de 1 termen la curtea de apel (ma judec de 2 ani) va rog sa imi spuneti cum este acest lucru eu nu-l descifrez cum adica sa trimita de la o instanta superioara la una inferioara? si pe ce criteri se face aceasta? Mi-e teama si vreau sa fiu precaut..
Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 10:27, 20 Octombrie 2010
Exista posibilitatea ca instanta care judeca recursul,in baza probelor existente la dosar,sa dispuna hotarare de respingere ,sau de admitere cu casare totala sau in parte a hotararii,situatie in care cauza urmeaza sa fie declinata spre rejudecare instantei de fond
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
ynocentta, utilizator
nu cred ca se va intampla asa ceva.
Doar daca ar fi vorba de probe care nu au fost administrare ar putea fi vorba de asa ceva in cazul dvs.
Sunt foarte putine cazurile de casare si rejudecare la instanta a carei hotarare a fost casata, ele se incadreaza in art. 385 ind 15 pct 2 lit c c.proc.pen.
Sunt rare dar se intampla
Exista anumite cazuri cand au fost incalcate niste reguli de procedura si se impune trimiterea cauzei spre rejudecare. Trebuie sa vedeti mai intai ce anume invoca inculpatul.
Daca doriti sa va faceti o idee, puteti consulta Codul de procedura penala - art. 385 indice 15 alin 1 teza a 2-a lit c.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare, art 386 lit d si e cpp BogdanVN BogdanVN Buna ziua, Am o mare nelamurire (printre f multe dezamagiri legate de justitie)... Va voi expune pe scurt o situatie pt care am doua intrebari la care va ... (vezi toată discuția)
Recurs la i c c j . in cazul in care eu am facut recurs iar parchetul nu a facut recurs . maneageorge99 maneageorge99 BUNA SEARA ! Am fost condamnat la 5 ani cu executare de catre instanta de fond,mentinuta de Curtea De Apel,acum am facut recurs si am primul termen la I C C J ... (vezi toată discuția)
Se poate rejudeca un proces penal aflat in faza de recurs? aacris aacris se mai poate rejudeca un proces penal in cazul in care este in faza de recurs (vezi toată discuția)