avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... solicit ajutor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

solicit ajutor

Sunt consilier juridic la o SC si ma confrunt cu o problema.Avem pe rol o cerere de pretentii fata de un debitor pentru o marfa livrata in anul 2008 - decembrie.Am incercat pe somatie de plata dar nu m-am prezentat si a invocat lipsa calitatii marfii si a castigat iar acum m-am hotarat sa incerc a rezolva cumva aveasta problema dar situatia sta cam asa:
- s-au facut 2 livrari de marfa in aceasi zi cu 2 facturi diferite.In anul 2009 - octombrie s-au luat inapoi o parte din produse iar in instanta acum afirma ca marfa ar fi fost restituita si noi nu am fi facut documentele legale.
A invocat faptul ca marfa a fost defecta si ne-au contactat telefonic cu privire la calitatea marfii apoi au trimis pe fax o adresa prin care ne solicitau ridicarea marfii deoarece nu corespunde.
La proces a fost adus agentul care a facut livrarea, ei au solicitat acest martor pentru a demonstra ca a dat marfa inapoi dar acel agent nu mai lucra in firma de 1,8 luni.Avocatul debitorului a cerut termen pentru a aduce un nou martor respectiv agentul ce a preluat activitatea acestuia si instanta a acceptat.Mentionez ca primul martor a fost cerut prin intampinarea formulata iar dovada cu inscrisuri acceptata de instanta nu a fost folosita intrucat la dosar nu s-a depus absolut nici un inscris din care sa reiasa ca ne-ar fi adus la cunostiinta defectiunile marfii sau solicitarea de restituire a marfii.
In anul ianuarie 2010 a fost facuta si invitatia la conciliere la care nu s-a prezentat nimeni.
Solicit ajutor in continuarea acestui proces de pretentii.
Cel mai recent răspuns: louisa , utilizator 19:51, 20 Octombrie 2010
trebuia sa va prezentati la termen.avocatul partii adverse a actionat legal si inteligent.
da e adevarat dar ma prezint acum la actiunea de peretntii formulata pe dreptul comun
A fost invitat vreun delegat al dvs pentru a participa la receptia marfii ?
A fost facuta de catre beneficiar receptia marfii trimise de dvs si a fost intocmit un proces-verbal in acest sens ?
Agentul delegat care a fost chemat pentru a da declaratie, a adus la cunostiinta instantei faptul ca la predarea marfii a numarat si a aratat calitatea marfii facturate, lucru consemnat si in declaratia data , depre intocmirea unui proces verbal nu am cunostiinta.
As dori sa stiu cum ar trebui actionat in continuare, deoarece instanta a acceptat ai permite avocatului a aduce un alt martor desi acesta nu exista iar la dosar nu s-a depus nici un inscris care sa le sustina afirmatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba cu martori louisa louisa Buna seara, As dori sa stiu daca intr-un proces de pretentii in care se solicita recuperarea unui debit provenit dintr-o relatie de comert , noi reclamanti, ... (vezi toată discuția)
Urgent- retur marfa louisa louisa Va solicit ajutorul intr-o problema delicata. Intr-un proces privind un debit existent debitorul afirma in instanta ca marfa ce i-a fost livrata a fost ... (vezi toată discuția)
Cum se depun concluzii scrise la fond? dacidaci dacidaci Buna ziua, ajutati-ma, va rog cu un raspuns concret: Sotul meu a primit o amenda contraventionala pentru tulburarea linistii publice: un vecin beat m-a batut ... (vezi toată discuția)