avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... proba cu martori
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

proba cu martori

Buna seara,
As dori sa stiu daca intr-un proces de pretentii in care se solicita recuperarea unui debit provenit dintr-o relatie de comert , noi reclamanti, in care avocatul paratului solicita proba testimoniala cu martori iar dupa ce martorul depune marturia avocatul paratului constata ca nu il cunoaste dar il propune doar pentru ca ii dusese marfa intrucat sustine ca marfa a fost returnata si nu s-a intocmit nici un proces verbal si nici o factura de minus, poate sa solicite instantei aducerea unui alt martor de la reclamanta ?
In sala de judecata se respinge aceasta cerere iar pe site-ul Judecatoriei apare ca i se permite aducerea unui nou martor in proces dupa 3 infatisari.
Mentionez ca pana in prezent nu s-a depus de catre parata nici un document din care sa reiasa restituirea marfii, deoarece nici nu exista.
Astept raspunsurile voastre cu argumentae baza legala.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:46, 19 Octombrie 2010
Solicitati citirea in instanta a inregistrarii dezbaterilor si solicitati explicatii
Solicitati verificarea jurnalului de sedinta al grefierului
Pe de alta parte aveti posibilitatea sa solicitati si dvs proba testimoniala ,prin audierea unui martor ,pentru egalitate de tratatament.
Aveti de asemenea posibilitatea sa reclamati magistratul la CSM,daca se face dovada revenirii,dar cred eu ca asupra acestei situatii ar fi bine sa detaliati cum s-a ajuns la ea,daca dosarul a ramas in pronuntare si apoi s-a repus pe rol pentru administrarea acestei probe.
Este vorba despre Judecatoria Caransebes unde nu cred ca se inregistreaza sedintele de judecata.
Sentinta nu s-a dat inca dar este posibil sa soliciti proba testimoniala si sa constati ca martorul este de fapt o persoana pe care nu o cunosti iar apoi sa soliciti instantei acceptarea unui nou martor ?
La sfarsitul sedintei de judecata presedinta a afirmat " d-le avocat imi pare rau dar sunt nevoita a va refuza cererea " iar se site scrie "amana pentru data de 26.10.2010 cand avocatul paratei va depune inscrisuri din care sa reiasa numele agentului care a fost angajat dupa martor" in cadrul societatii intrucat martorul ce dusese marfa este plecat din firma de 1,8 ani.
depuneti o plangere la CSM contra magistratului si grefierului de sedinta, dar numai daca aveti probe solide in sprijinul afirmatiilor dv.
Normal,daca a ramas in pronuntare,instanta trebuia sa consemneze in condica"repune cauze pe rol,iar la motive trebuia sa treaca pentru administrarea de probatorii"
Daca nu s-a procedat astfel este vorba despre o greseala care trebuie sesizata CSM-ului
Dar oriocum in aceasta situatie,trebuie ca ambele parti sa administreze probatorii,in baza art.167 c.pr.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

> martor recuzat, declaratie aparuta ulterior la dosar doru6 doru6 Deci se intampla asa: judecatorul incepe audierea martorului fara sa-l intrebe daca e ruda, daca e in dusmanie cu partea, bla bla bla , iar spre sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Procedura in instanta proces partaj Nina1 Nina1 1.In cate exemplare se depun documentele in instanta civila? 2. Reclamantul in momentul in care depune documente in instanta este obligat sa depuna un ... (vezi toată discuția)
Motive recuzare judecator Nina1 Nina1 Buna ziua, Care sunt motivele pentru care se poate solicita recuzarea unui judecator intr-un proces civil? Cu stima (vezi toată discuția)