avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
1-c
2-bc
3-c
4-b
vreau si eu grilele stimate coleg:)
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
nu ai inteles , ma refeream la efectul special al suspendarii prescriptiei ext. nu la efectele generale ale suspendarii ei mai exact daca,cauza de suspendare inceteaza (ca urmare se reia termenul de prescr. din punctul de unde a fost blocat) si pana la implinirea termenului de prescr. mai este sub 30 zile (ma rog, o luna) sau mai putin de 6 luni ==== ce nu inteleg eu este, care varianta se aplica daca termenul de prescr. ext. sete de chiar 6 luni ( ex: termenul de 6 luni pt. exercitarea dr. de opt. succesorala este suspendat dupa 2 luni de la deschid. succes. , cand inceteaza cauza de suspendare termenul se reia ==== intrebarea mea este : mai sant 4 luni pana la implinirea termenului de prescr. ? sau 6 luni , ca urmare a aplicarii efectului special al suspendarii de care vorbeam inainte?
rares.serban a scris:

va multu m-am lamurit
as mai avea o nelamurire. in cazul in care termenul de prescriptie extinctiva este de 6 luni, cum se manifesta in caz de suspendare efectul special , dupa reluare (la incetarea cauzei de suspendare)
P.S. i-mi este clar ce se intampla daca termenul de prescr ext este mai mic de 6 luni sau mai mare de 6 luni

Stimate Coleg!
Referitor la speţa ridicată de tine, răspunsul este următorul:
"În situaţia în care termenul de prescripţie extinctivă este de 6 luni, efectul special al suspendării cursului prescripţiei extinctive, constă în prorogarea momentului împlinirii termenului de prescripţie extinctivă în aşa fel încât intervalul de timp cuprins între momentul încetării cauzei de suspendare şi cel al împlinirii prescripţiei extinctive să fie de 6 luni; acest caz este valabil în situaţia în care termenul de prescripţie aplicabil în speţă este de CEL PUŢIN 6 LUNI(care include deci şi termenul fix de :hm:6 luni).
În situaţia în care termenul de prescripţie extinctivă aplicabil în speţă este mai mic de 6 luni, termenul se prorogă cu o lună din momentul încetării cauzei de suspendare."
ciudat este ca eu nu am gasit nicaieri expresia "cel putin 6 luni" ci "mai mare de 6 luni" si respectiv "mai mic de 6 luni" de aceea eram nelamurit cum sa incadrez speta == multumesc=== interesant este in speta, ca incetarea cauzei de suspendare are (prin forta inprejurarilor) acelasi efect cu intreruperea termenului de prescriptie ( cand noua prescriptie este evident tot de dr. civil si nu procesual civil)adica inceperea unui nou termen de 6 luni :((

o grila interesanta daca intereseaza pe cineva:

In materia rentei viagere:
a) trebuie incheiata in forma autentica daca reprezinta o liberalitate
b) renta poate fi cedata de credirentier in favoarea unui tert numai in cazul in care cesiunea nu a fost expres interzisa prin contractul de constituire a rentei
c) este nula, daca credirentierul moare in 20 de zile de la incheerea contractului
d) renta poate fi dobandita de credirentier cu anticipatie
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2008
Rares Serban, Consilier juridic
Stimate Coleg!
Dacă ai dubii asupra răspunsului, te rog să consulţi lucrarea: Drept civil, Curs selectiv ptr. licenţă, teste grilă, a d-lor Gabriel Boroi şi Liviu Stănciulescu, Ed. Hamangiu, Bucureşti, 2006, ediţia a 3-a, revăzută şi adăugită, p. 163, primul alin..
Multă BAFTÃ, ţie şi tuturor colegilor şi vă stau la dispoziţie oricând, cu cea mai mare plăcere.
RUGÃMINTE:! FIŢI MAI ACTIVI PE FORUM!:coffee::thumbup:

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)