avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... interdictie de instrainare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

interdictie de instrainare

Buna seara,

am facut un contract de imprumut cu cineva pentru 30.000 euro, si s-a notat in cf interdictia de instrainare privind apartamentul debitorului, pana imi va restitui in 5 transe, banii dati.

nu toate transele au ajuns la scadenta, ci doar una, dar pe care n-a platit-o inca...am impresia ca nici pe celelalte nu le va plati...

persoana respectiva, este bagata in multe afaceri, are si firma, si mi-e frica sa nu intre cu firma in insolventa, si apoi sa se ajunga sa-l execute pe persoana fizica, si sa raman fara bani.

Ce pot sa fac in acest caz?
Eu sunt prima inscrisa in cf. cu ipoteca. pana acum.
Daca vor veni si finantele, sau alti creditori, cine va avea intaietate in executarea apartamentului?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alinapopescu_1972 , utilizator 20:39, 21 Octombrie 2010
dvs veti avea prioritate.
pentru transa care a ajuns la scadenta si nu a achitat-o il puteti executa silit, banuiesc ca aveti contract care constituie titlu executoriu.
avocat Cristina Popescu
Da, am contract care constituie titlu executoriu, doar ca nu l-as executa acum, (asta insemnand probabil ca i se va scoate apartamentul la licitatie), pentru ca astfel risc sa-mi iau primele 2 transe, care sunt scadente (maine va fi a 2-a), si restul de bani? de unde iii mai obtin daca i se va vinde apartamentu ala?!

Eu am prioritate daca sunt inscrisa prima la cf? e sigur asta? am auzit zvonuri ca-l urmareste finantele, ei n-au prioritate in fata mea?

Multumesc pentru raspunsuri!!!
deocamdata datoria nu e scadenta si exigibila.
sa inteleg ca, chiar daca sunt eu inscrisa prima in cf, daca datoria nu e exigibila, si intre timp se inscrie si altcineva cu o datorie exigibila, ei vor avea priotitate?

e in functie de ordinea scadentei? nu in functie de rang/ordinea inscrierii interdictiei in cf?

Alte discuții în legătură

Onorariu executor si executare apartament fany22 fany22 Buna, Am si eu 2 probleme/intrebari: 1. Daca dau in executare un bilet la ordin, achit avans onorariu, si executorul nu gaseste nimic de executat, pentru ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale SorinM1976 SorinM1976 Buna ziua, As dori sa va intreb care este perioada maxima de neplata a ratelor care face ca intreaga obligatie de plata sa devina exigibila anticipat? Am un ... (vezi toată discuția)
Executor -nerespectare notificare creanta in carte funciara gelu1280 gelu1280 Buna ziua, In Asociatia de Proprietari de care apartin s-a instrainat un imobil, prin licitatie, de catre un executor judecatoresc ,in baza unei hotarari ... (vezi toată discuția)