avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit de nevoi personale
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit de nevoi personale

Buna ziua,
As dori sa va intreb care este perioada maxima de neplata a ratelor care face ca intreaga obligatie de plata sa devina exigibila anticipat?
Am un credit de nevoi personale fara nici un fel de giranti sau garantii, contractat in anul 2007. Acum am o intarziere la plata de aproximativ 80 de zile. am discutat telefonic cu un reprezentant al bancii pentru a gasi o solutie sa revin la zi cu restanta si mi-a comunicat ca singura solutie este sa platesc restanta.:(. Acum am primit o somatie de la banca, conform careia daca nu platesc de urgenta toata restanta, creditul va deveni exigibil anticipat, urmand sa fiu executat silit pentru recuperarea intregii sume. Poate banca sa ma execute silit in conditiile acestea? Eu platesc in continuare ratele, dar nu reusesc sa ajung la zi cu restanta. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: SorinM1976 , utilizator 13:53, 2 Mai 2014
Da, poate. Exact cum a scris in somatie, asa va face.
Ce e rau in asta, e ca penalitatile pt neplata se vor calcula la toata suma scadenta.
Va multumesc.
In cazul in care se procedeaza la executare silita, primul pas este poprirea pe salariu sau pot executa direct apartamentul? Apartamentul l-am cumparat impreuna cu sotia, suntem amandoi pe CF.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
SorinM1976, utilizator
Depinde de ce datorie aveti si daca datoria e proprie a dvs sau comuna cu sotia.
In momentul acesta, datoria totala este de 10 000 euro. Sotia nu are nimic de-a face cu creditul meu. Apartamentul este cumparat cu 3 ani inainte de a contracta creditul. Creditul este de nevoi personale, fara garantii, fara giranti.Eu le-am solicitat sa gaseasca o modalitate de a ajunge la zi cu ratele restante, dar nu se poate altfel, decat sa le achit integral. In momentul de fata am trei rate restante. Una dintre ele o voi plati luna aceasta, dar situatia nu se va schimba, pentru ca in data de 20.04 devine scadenta urmatoarea rata si iarasi vor fi trei rate restante....pana luna viitoare... si tot asa
Da, la 10 mii euro, se ajunge si la executarea imobiliara. Avand in vedere ca ati contractat creditul in timpul casatoriei, datoria cam e comuna, conteaza pe ce s-au dus banii.
Art. 351
Sotii raspund cu bunurile comune pentru:
a) obligatiile nascute in legatura cu conservarea, administrarea sau dobandirea bunurilor comune;
b) obligatiile pe care le-au contractat impreuna;
c) obligatiile asumate de oricare dintre soti pentru acoperirea cheltuielilor obisnuite ale casatoriei;
d) repararea prejudiciului cauzat prin insusirea, de catre unul dintre soti, a bunurilor apartinand unui tert, in masura in care, prin aceasta, au sporit bunurile comune ale sotilor.

Daca e o datorie comuna, se poate executa silit apartamentul, daca e proprie, creditorul va trebui ca pt a executa ap sa ceara intai partajul.

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale negarantat Marius0123 Marius0123 Buna ziua Sotia mea a contractat un credit de nevoi personale fara garantii acum un an, pe contractul de credit stiu ca m-au pus sa semnez de \\"luare la ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil- contract de credit fara garantie imobiliara catapa catapa Buna ziua, Vin rugamintea daca se poate sa primesc un raspuns cat mai curand posibil. Am contractat un credit in urma cu 4 ani si am garantat cu ... (vezi toată discuția)
Declarare exigibila a creditului- clauza abuziva dumitru2000 dumitru2000 1.) In contractul de credit initial se prevede ca daca se inregistreaza restante sanctiunea consta in majorarea dobanzii 2) Ulterior, prin act aditional se ... (vezi toată discuția)