avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... De ce nu s-ar alia victimele \"stangii\" si ale ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

De ce nu s-ar alia victimele "stangii" si ale "dreptei"?

Macar sa nu desconsideram adincimea problemei. Sa alocam energia corespunzatoare cautarii unei iesiri pentru o criza mult mai grava decit un moment de slabiciune colectiva.
Sa evadam din plasa pseudo-solutiilor si a diversiunilor ideologice. Faptul ca un stat functioneaza corect sau este uzurpat de un organism parazit care fagociteaza societatea nu e tratabil prin prisma "stinga/dreapta" (orice sens s-ar da acestor notiuni tocite) ci pe verticala sus-jos (cei ce profita de uzurparea statului si cei ce sint exploatati astfel).

Am vazut ca se poate inlantui cetateanul si in numele clasei muncitoare, nu numai a aristocratiei. Ca pledoaria pentru elita si contra ei - duc la acelasi rezultat.

Am vazut ca poti fi distrus sau jefuit de promotorii oricarei ideologii. De ce ne-am mai lasa ametiti de infruntarea dintre cei ce declara egoismul fast - sub actiunea regulatoare a "miinii invizibile"- si cei care proclama solidarismul - doar pentru a ne baga o mina invizibila in buzunar….. De ce nu s-ar alia victimele "stingii" si ale "dreptei"?

Sa cautam moduri ca triangulatia supusi - putere - forte externe sa lucreze si in folosul nostru. Analiza spectrului socio-politic : [ link extern ]

Politica externa a sclavilor nu trebuie sa coincida cu a stapinilor lor. Au vrut europenii sa-si mareasca teritoriul si forta inghitind cangrena romaneasca? Sa nu ii lasam sa o faca lasindu-ne in ghearele uzurpatorilor statului roman. Daca nu gasim sprijin la liderii occidentali - inseamna ca ei sint omologii sau partasii liderilor nostri. Trebuie sa ne cautam atunci omologii, nemultumitii democratiilor aparente sau oamenii sensibili la dreptate, din democratiile mai sanatoase.

Sa iesim din infundatura in care ne-au adus intelectualii de serviciu de pe ambele parti ale capcanei: cei din occident - care, pentru ca au sustinut "alternativa comunista" nu doresc sa se afle realitatea - si cei de la noi - care, in mod simetric, considera capitalismul amoral fast pentru Romania.
Analiza socio-economica : [ link extern ]

Avem deci probleme comune cu alti revoltati pentru degradarea conditiei umane, de care ar trebui sa ne apropiem. "Progresul" ne vine de hac la toti. Sintem parazitati multilateral. Fiecare picatura muncita de cineva e sifonata in multe directii, pindita de multiple sisteme de captare. Pot trai decent cei care contraataca, jefuind/profitind/speculind. Mercantilismul perfid distruge humusul social si opreste transfigurarea spirituala. Clocaiala oamenilor de prada nu are cum forma un organism colectiv.

Aparentele nu vor mai amorti agresivitatea potentiala mult timp ci se va trece la anarhie, violenta generalizata, tiranie sau domesticire totala. Tehnicile de acaparare intre state, intre stat si cetateni, intre diversele grupari (asociatii) au rafinat doar competitia biologica, fara a-i schimba esenta.

Generozitatea si corectitudinea nu sint atuuri stimulate ci slabiciuni care scot din cursa pe cei care le practica. Nu se trateaza patologia omenescului prin cirpelile cu care depasim "crizele periodice". Nu vom putea hrani parazitii inmultiti insuportabil, escrescenta institutiilor chemate sa compenseze atrofierea omeniei noastre (relatiei interumane organice, contrapusa instinctelor de acaparare).

Cel mai grav este ca sintem tot mai putini, cei care dorim sa rezistam noii inginerii sociale. Majoritatea fratilor nostri captivi cedeaza in fata realitatii crude, intoxicarii mediatice si necesitatilor fiziologice. Nu ne putem face iluzii privind setea de bine, frumos si echitate a romanilor formati in ultimii ani. Analiza cauzelor : [ link extern ]


Nu e greu sa te reduci la animalitatea individualista pe care e cladit fiecare. Traim sub gravitatia ei, pe care a incercat sa o invinga ratiunea, instinctul speciei si aspiratia spirituala. Daca nu gasim o cale noua de a ne trata foamea, vom darima florile care au crescut in ogorul constiintei noastre. Tropaind dupa hrana, liberi sau inhamati, nici nu vom observa ca a disparut cerul interior. Nelinistea : [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 23:16, 22 Octombrie 2010
walther:
"Macar sa nu desconsideram adincimea problemei. Sa alocam energia corespunzatoare cautarii unei iesiri pentru o criza mult mai grava decit un moment de slabiciune colectiva"
@walther:
- De acord, dar propuneti cateva solutii!


walther:
"... De ce nu s-ar alia victimele "stingii" si ale "dreptei"?"
@walther:
- De ce sa se alieze, pentru a pava drumul spre dictatura?


walther:
"Politica externa a sclavilor nu trebuie sa coincida cu a stapinilor lor".
@walther:
- Oare, vreodata, in istoria omenirii, poilitica externa a sclavilor a coincis cu a stapanilor lor? Ma indoiesc...

walther:
"Au vrut europenii sa-si mareasca teritoriul si forta inghitind cangrena romaneasca? Sa nu ii lasam sa o faca lasindu-ne in ghearele uzurpatorilor statului roman."
@walther:
- Ce sa nu ii lasam sa faca??!

walther:
"Daca nu gasim sprijin la liderii occidentali - inseamna ca ei sint omologii sau partasii liderilor nostri. Trebuie sa ne cautam atunci omologii, nemultumitii democratiilor aparente sau oamenii sensibili la dreptate, din democratiile mai sanatoase. "
@walther:
-Si daca i-am identificat, ce trebuie sa facem?

walther:
"Avem deci probleme comune cu alti revoltati pentru degradarea conditiei umane, de care ar trebui sa ne apropiem. "Progresul" ne vine de hac la toti. Sintem parazitati multilateral. Fiecare picatura muncita de cineva e sifonata in multe directii, pindita de multiple sisteme de captare. Pot trai decent cei care contraataca, jefuind/profitind/speculind. Mercantilismul perfid distruge humusul social si opreste transfigurarea spirituala. Clocaiala oamenilor de prada nu are cum forma un organism colectiv."
@walther:
-"Progresul ne- a venit de hac la toti, suntem "sifonati"/shifonati prin tot felul de dari impuse si traiesc parazitar cei care contraataca/jefuiesc/profita/speculeaza...DECENT, incearca sa traiasca cei speculati/jefuiti/...etc. Si CLOCAIALA oamenilor de prada este deja un organism inchegat, dar nu colectiv, decat in sensul colectorului...

walther:
"Aparentele nu vor mai amorti agresivitatea potentiala mult timp ci se va trece la anarhie, violenta generalizata, tiranie sau domesticire totala. Tehnicile de acaparare intre state, intre stat si cetateni, intre diversele grupari (asociatii) au rafinat doar competitia biologica, fara a-i schimba esenta."
@walthwer:
-Trec peste acest pasaj , pentru ca implica ceva discutii mai ample, fata de ideile contradictorii expuse !

walther:
"Generozitatea si corectitudinea nu sint atuuri stimulate ci slabiciuni care scot din cursa pe cei care le practica. "
@walther:
- Asta mi se pare o fraza genial de adevarata, sublima in adevaratul ei inteles! Dar, depinde de ce parte a baricadei esti, pentru a o asimila: de partea puterii ori de partea celor speculati/jefuiti/inselati...

walther:
"Nu se trateaza patologia omenescului prin cirpelile cu care depasim "crizele periodice". Nu vom putea hrani parazitii inmultiti insuportabil, escrescenta institutiilor chemate sa compenseze atrofierea omeniei noastre (relatiei interumane organice, contrapusa instinctelor de acaparare)."
@walther:
- Inca o data sunt de acord cu ideea, dar de ce nu sugerati si alternativa unei solutii?

walther:
"Nu e greu sa te reduci la animalitatea individualista pe care e cladit fiecare. Traim sub gravitatia ei, pe care a incercat sa o invinga ratiunea, instinctul speciei si aspiratia spirituala. Daca nu gasim o cale noua de a ne trata foamea, vom darima florile care au crescut in ogorul constiintei noastre. Tropaind dupa hrana, liberi sau inhamati, nici nu vom observa ca a disparut cerul interior. Nelinistea "
@walther:
-Animalitatea se manifesta deja, este echivalentul instinctului speciei, incercarile ratiunii, aspiratiei spirituale exista doar in forma ideatica, sporadic concretizate.
Si, as spune ca in ogorul constiintei noastre florile au fost deja distruse , exista mai multe buruieni!
Deci, despre ce vorbim?


...Expunerea dv. poate fi incadrata intr- un editorial ori poate fi considerata un eseu sau poate o alaturare de texte din diverse surse de inspiratie...

Eu consider ca lipseste un "ceva" anume in toata aceasta expunere! Ceva concret, care sa genereze solutii reale, ceva care sa denote ca trecem prin filtrul gandirii ideile expuse de altii.

Oricum, apreciez faptul ca cititi si incercati sa faceti rezumatul celor citite! :bow:
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2010
m.belu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultima solutie? manifest Walther Walther Am scris atit de mult si eu, ca si atitia altii, despre degenerarea Romaniei, fara a o combate, incit meritam apostrofarile pentru smiorcaiala, vorbarie si ... (vezi toată discuția)
Energia numelui ela david ela david Puteti crede - sau nu - se potriveste (evident nu total insa), energia numelui exista ! Nu este intimplator ca aveti un nume si nu altul si mai ales nu este ... (vezi toată discuția)
Care ar putea fi distinctia juridica dintre democratie, meritocratie si cretinocratie? ContSters184021 ContSters184021 Subiectul mi-a fost sugerat, ca nuanta, de o prietena de pe av-net. Nu-i divulg identitatea. Dragi prieteni, va provoc sa comentati acest subiect, al ... (vezi toată discuția)