avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1533 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasarea banilor dintr-un act de promisiune de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasarea banilor dintr-un act de promisiune de vanzare se impoziteaza?

Am un act de promisiune de vanzare pe un teren. Am incasat o suma de bani. Clientul, se pare ca nu mai are diferenta si sustine ca pana in martie ,aprilie 2011 ii va avea.
Pentru banii care i-am incasat ca persoana fizica( am incheiat o chitanta de mana) trebuie sa platesc la sfarsitul anului impozit?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:55, 29 Octombrie 2010
Nu cred. Abia cand se va perfecta vanzarea, respectiv se va incheia contractul de vanzare cumparare la notar, se va achita impozitul. Dvs. ati incheiat doar un antecontract.

succes
av. Ileana Schwarz
nu se plateste impozit decat pe tranzactie , la momentul implinirii ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren vandut cu chitanta de mina ignorant2011 ignorant2011 Buna ziua, Am nevoie de un sfat pentru a depasi impasul in care se gasesc parintii mei.Despre ce este vorba: Tatal meu este detinatorul unui titlu de ... (vezi toată discuția)
Ce efecte juridice are chitanta de mana intre doua persoane fizice? mirelina123 mirelina123 Buna ziua! In luna Ianuarie 2017 am convenit in calitate de vanzator al unui teren agricol de cca.3 ha cu o persoana fizica printr-o chitanta de mana in ... (vezi toată discuția)
Ajutor mirela_andrada mirela_andrada daca o promisiune de vanzare teren este facuta in 2 exemplare 1 scrisa cu creionu care ii ramine mamei mele ea fiind cea care promite iar al 2 lea exemplar ... (vezi toată discuția)