Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietar de apartament refuza plata administratiei imobilului

Buna seara. Sunt presedinte de asociatie de proprietari. Am o speta cu unul dintre proprietari care refuza plata administratiei imobilului (indemnizatie presedinte, administrator, salubrizare) intrucat acesta nu a locuit pe o perioada de 3 ani in apartament. (In prezent solicita adv. lipsa debite in vederea instrainarii apartamentului)
Utilitatile nu au fost calculate, acestea fiind zero pe lista de intretinere afisata. Intrucat dansul, conf. legii, este proprietar si pe cota indiviza aferenta apartamentului care a fost salubrizata, administrata etc. in tot acest timp, considerati indreptatit refuzul acestuia? Credeti ca administratia are dreptate in a-i percepe cheltuieli chiar in conditiile in care proprietarul nu a locuit in imobil? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:52, 26 Noiembrie 2010
In lege nu se face referire la cheltuielile pe cota parte indiviza ci la cheltuieli comune care se suporta de proprietar chiar daca nu locuieste acolo.Nu scrie niciunde ca , cheltuielile pe cota parte indiviza sunt aceleasi cu cheltuielile comune.De aici nedumerirea mea
Chiar nu se vede? Nu vreti, nu puteti sau ce se intampla ca am publicat artiocolul integral numai ca sa se vada
Art. 43. - Cheltuielile pe cota-parte indiviză

Cum adica
In lege nu se face referire la cheltuielile pe cota parte indiviza

cum spuneti dv, cand exact asa scrie !?
elenitaela a scris:

In lege nu se face referire la cheltuielile pe cota parte indiviza ci la cheltuieli comune care se suporta de proprietar chiar daca nu locuieste acolo.Nu scrie niciunde ca , cheltuielile pe cota parte indiviza sunt aceleasi cu cheltuielile comune.De aici nedumerirea mea

In acest caz aveti o problema cu limba romana.:

Art. 44. -
(1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: ...
personalul angajat sau contractat al asociaţiei: salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curăţenie etc.; indemnizaţii acordate membrilor asociaţiei de proprietari ori persoanelor alese: preşedintele, membrii comitetului executiv şi ai comisiei de cenzori;

era foarte clar daca in lege se spunea ca proprietarul nu e scutit de cheltuielile pe cota parte indiviza chiar daca nu locuieste in apartament. Dar fiindca nu scrie asa..........
Daca impartirea unei facturi se face tinand cont numai de suprafata apartamentelor, nu e clar ca in lista de intretinere se trece acea cota care ii revine apartamentului si fiecarui apartament?
Trebuia sa se specifice ceva in legatura cu prezenta sau nu a locatarului in apartament?
Adica dv. pretindeti sa se faca aceasta impartire pe suprafata cu conditia ca apartamentul sa fie locuit? Ati observat in lege o asemenea conditionalitate?
Daca nu, atunci despre ce tot dezbatem aici, impartind firu-n patru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli la intretinere tela tela Cum se stabilesc cheltuielile pentru administratie in cadrul unei Asociatii de proprietari? (vezi toată discuția)
Asociatiile de proprietari profita de oamenii care nu cunosc legea romanro romanro Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns :) Am un apartam cu 2 camere intru- un bloc nou, in care nu locuieste nimeni, iar cei de la ... (vezi toată discuția)
Retragere asociatie de proprietari Videodek Videodek stau la parter de bloc si folosesc pentru accesul in locuinta intrarea suplimentara construita direct din trotuar, prin extinderea ... (vezi toată discuția)