avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... retragere asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

retragere asociatie de proprietari

stau la parter de bloc si folosesc pentru accesul in locuinta intrarea suplimentara construita direct din trotuar, prin extinderea apartamentului.,nemaifolosind casa scarii blocului respectiv. As vrea sa stiu cum pot sa ma retrag de la cheltuielile ce revin locatarilor privind iluminatul si curatenia casei scarilor. C u respect astept raspuns .
Cel mai recent răspuns: dan_crihan , utilizator 09:52, 27 Iunie 2017
Legiutorul a dispus reguli generale de respectat in cadrul locatarilor din imobilele de locuit in comun fara exceptii sau derogari
Aspectul ca dv ati inteles din motive personale sa executati intrare separata in imobil,nu va exonereaza de la plata parti comune
Cred ca e nevoie de o hotarare a Adunarii Generale si de acceptul locatarilor din blocul(scara) respectiva pt a va scuti de plata iluminatului si a femeii de serviciu.Nu va ajuta cu nimic retragerea din asociatie fiindca sunteti obligat la plata celorlalte cheltuieli pe cota indiviza.
Chiar daca dv ati inteles sa va executati intrare separata in proprietate,legrea prevede obligatia sa participati la intretinerea si reparatia partii comune
Apropos,unde aveti dv cutia postala?
Avizierul cu lista lunara de intretinere nu se afla pe calea de acces/intrarea in scara ?
Adunarea generala a proprietarilor nu poate dispune hotarari contrare dispozitiilor in vigoare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atata timp cat detineti o cota parte indiviza din acel imobil, nu are importanta pe unde intrati sau daca intrati. Daca plecati 1 an din tara si apartamentul ramane in proprietatea dvs, veti plati curatenia pe casa scarii etc. Asa prevede legea si asa este normal, un bloc se administreaza, igienizeaza, repara indiferent de usa pe care intra proprietarii sau daca acestia decid sa locuiasca in apartentul detinut sau nu.
Almaris a scris:

Daca plecati 1 an din tara si apartamentul ramane in proprietatea dvs, veti plati curatenia pe casa scarii etc. Asa prevede legea si asa este normal, un bloc se administreaza, igienizeaza, repara indiferent de usa pe care intra proprietarii sau daca acestia decid sa locuiasca in apartentul detinut sau nu.


Nu va plati femeia de serviciu daca nu locuieste in apartament.

Alte discuții în legătură

Plati la apartament nelocuit errika errika Buna Am si eu o intrebare... Detin un apartament din 2010 la un bloc cu 5 et..Administratorul imi calculeaza cheluielile de bloc pe o pers care e ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli privind spatiile comune cobuzi cobuzi ....pe baza caror criterii se repartizeaza cheltuielile aferente curateniei pe casa scarii,iluminatul pe casa scarii si functionarea liftului? (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli pot fi incluse la rubrica "cota indiviza/apartament" nicoleta_85 nicoleta_85 recent m-am mutat cu chirie intr-un bloc. am observat ca intretinerea pentru garsoniera in care m-am mutat este dubla fata de ce plateam pentru apartamentul ... (vezi toată discuția)