avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Chemare in garantie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Chemare in garantie

Am fost chemati in garantie intr-o actiune in rezolutiunea unui contract de vanzare-cumparare.
Cumparatorul a cumparat de la vanzator un ATV, pe care a montat o alarma. ATV-ul a functionat cu alarma cu tot 5 luni, dapa care nu a mai pornit. Vanzatorul refuza sa acorde garantie deoarece cumparatorul si-a pus alarma fara sa-l intrebe si spune ca defectiunea este din cauza alarmei.
Noi am montat alarma, care este certificata RAR.
Cumparatorul cere rezolutiunea contractului si restituirea pretului platit vanzatorului. Tot cumparatorul ne cheama in garantie, sa-i platim noi ATV-ul daca nu i-l plateste vanzatorul.
Nu ne-am infatisat la primul termen. Ce trebuie sa depun la urmatorul termen: intampinare? Si ce sa cer?
Putem fi scosi din cauza inainte ca judecatorul sa se pronunte asupra actiunii principale in rezolutiunea contractului?:-/
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:32, 7 Februarie 2008
Cine sunteti voi? ("noi"). Cei care au montat alarma? Pai, pe voi trebuiau sa va-ntrebe de ce nu merge alarma, nu ATV-ul.#-o (sau, ma rog, oi fi eu blonda in materie tehnica).
Nu veti putea fi scosi din cauza pentru ca nu se discuta admisibilitatea in principiu a cerereri. Se va judeca odata cu cererea principala. Intimpinare ar fi trebuit sa depuneti deja, dar oricum depuneti-o. Si incercati sa aratati de ce n-are nici in clin nici in maneca montatul alarmei cu proasta functionare a ATV-ului. Sau altfel spus, chematul in garantie poate sa sprijine pe cel care l-a chemat (reclamantul aici) astfel incat el sa nu piarda procesul (pentru ca atunci cererea de chemare in garantie ar ramane fara obiect) ori sa se apere impotriva acestuia. aratand de ce nu poate sa raspunda chiar daca reclamantul ar pierde procesul cu vanzatorul.
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2008
romascanu, moderator
Din dreptul de a depune intampinare sunteti decazuti si implicit nu mai puteti propune probe in favoarea dvs. decat daca acestea nu sunt menite sa intarzie judecarea pricinii. Ceea ce vreau eu sa subliniez este ca trebuia sa fiti prezenti la acel prim termen in care trebuia sa demonstrati ca nu aveti calitate procesuala in speta. Acum nu puteti face nimic decat sa luati actiunea in stadiul procesul incare este si sa incercati sa va aparati drepturile.
georgeserban a scris:
Din dreptul de a depune intampinare sunteti decazuti si implicit nu mai puteti propune probe in favoarea dvs.

Nu ma innebuni! Vorbesti serios?
Pai de unde stim noi, domnule george, ca acel 1 termen a fost cu toate pertile prezente, legal citate... :-/
A fost prim termen pentru un non-jurist, nu stim ce s-a intamplat...
Nu cred sa fi stabilit instanta ca nu are calitate procesuala chematul in garantie, in cel mai rau caz unea cu fondul si vedea dupa expertiza...
Prezentati-va la proces! Sunteti autorizati sa montati astfel de alarme?
Va multumesc pentru sfaturi.
Da, avem autorizatie RAR sa montam alarme.
Totusi nu m-am lamurit asupra urmatoarelor:
1. Sa mai depun intampinare la urmatorul termen, care este pe 25 februarie?
2. Ce trebuie sa cer in intampinare: respingerea cererii de chemare in garantie invocand exceptia lipsei calitatii procesuale pasive?
Sau sa nu depun intampinare si sa ridic doar exceptia?

Alte discuții în legătură

Persoane chemate in garantie , de catre parat radu16 radu16 buna ziua .. intr-o cauza , cand paratul cheama in garantie niste persoane , respectiv vanzator de teren, primarul , topograf primarie si comisie ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive betis betis Buna ziua, Sunt citat intr-un proces in care cineva revendica terenul si casa in care locuiesc. Acestea au fost dobandite prin intermediul ANL. Terenul l-am ... (vezi toată discuția)
Intampinare LIA_MAX LIA_MAX AM DE FACUT O INTAMPINARE IN CARE VREAU SA MA FOLOSESC DE ART.3 DECRET 167/1958 V-AS RUGA SA MA AJUTATI CU FORMULAREA CORECTA NU STIU CUM SA MA EXPRIM IN ... (vezi toată discuția)