avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... persoane chemate in garantie , de catre parat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

persoane chemate in garantie , de catre parat

buna ziua ..

intr-o cauza , cand paratul cheama in garantie niste persoane , respectiv vanzator de teren, primarul , topograf primarie si comisie locala , acestia vor putea fi citati si audiati de catre instanta ? s-au vor fi interogati prin inscrisuri depuse la dosar ?
Vor fi instiintati ca sunt chemati in garantie ?
Au drept la o replica?
Ar trebui sa depuna si ei intampinari ?

Cum ar trebui sa procedez eu ,in calitate de reclamant ,sa fie si ei audiati in proces , fiindca declaratiile lor m-ar ajuta in proces ?

Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
radu16, utilizator
Cel mai recent răspuns: radu16 , utilizator 07:57, 25 Martie 2016
Fiecare cerere de chemare in garantie se timbreaza cu 50lei. Dupa timbraj, va trebui ca paratul sa sustina cererile si sa convinga instanta de oportunitatea lor. Odata acestea aprobate, cererile paratului sunt trimise catre chematii in garantie, acestia fiind obligati sa formuleze intampinare ca orice intimat. Cu amendamentul ca paratul poate solicita chemarea in garantie NUMAI odata cu intampinarea formulata in procedura prealabila. Vedeti Art 72, 73..Cod Proc Civ.
chearea in garantie a depus_odata cu intampinarea ,la termenul trecut ,
Intampinariile formulate de aceste persoane ,vor trebui sustinute in fata instantei , prin prezenta lor , sau doar depuse la dosar ?
'Termenul trecut" a fost termen de sedinta publica sau termen administrativ in cadrul procedurii prealabile? Paaratul dvoastra trebuia sa depuna intampinare in termen prealabil judecarii in sedinta publica.
Daca paratul dvoastra nu a cerut interogatoriul chematilor in garantie, prezenta lor fizica nu va fi necesara.
paratul a depus in termenul prealabil ,dar nu a cerut interogatoriu chematilor in garantie , deoarece interogarea chematiilor in garantie l _ar dezavantaja in derularea procesului, si evita acest lucru.

As putea solicita eu instantei , interogarea lor , si cum ar trebui sa procedez ?
Eu cred ca in situatia in care paratul cheama in garantie, se constituie, in fapt un proces subsidiar cauzei dvoastra, in care paratul dvoastra devine reclamant fata de cei chemati in garantie. Chematul in garantie este, asadar un parat al paratului. In acest context apreciez ca dvoastra nu puteti cere si folosi interogatoriul ci, eventul, i-ati fi putut interoga prin citarea lor de catre dvoastra, in calitate de martori. Nu stiu daca ati cerut insa, prin actiunea principala, un probatoriu testimonial.
Parerea mea.

Alte discuții în legătură

Solicitare interogatoriu parat radu16 radu16 buna seara ,,,cum trebuie sa solicit instantei ,chemarea la interogatoriu ,pentru un parat ? inmanez judecatorului solicitarea scrisa pentru ... (vezi toată discuția)
Chemare în garanþie HeniuV HeniuV În cazul în care pârâtul cheamă în garanţie un Minister, pentru ca, reclamantul să poată intra în posesia documentului pretins, iar această cerere ... (vezi toată discuția)
Formulare pretentii dupa primul termen de judecata AureliaStamate AureliaStamate Buna ziua! Pot reformula pretentii, respectiv formula pretentii noi, daca s-a stabilit deja data primului termen de infatisare la tribunal? Sunt partea ... (vezi toată discuția)