avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... informatii necesare pentru obtinerea somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

informatii necesare pentru obtinerea somajului

am si eu o nelamurire care odata rezolvata mi-ar oferi sansa de a ramane mai mult timp langa puiul meu.eu am terminat facultatea de contabilitate la zi(facultate de stat-UPG PLOIESTI),in urma cu un an,mai precis in iulie 2009,in acest timp eu eram de un an in concediu de crestere al copilului(am beneficiat de acest drept deoarece in timpul facultati am fost angajata si am indeplinit temenul de 1 an vechime pt a primi indemnizatia).pe 20 noiembrie va trebui sa ma intorc din nou la munca,am cerut somaj dar nu au cum sa mi-l acorde si ma intrebam totusi daca exista posibilitatea de a intra in somaj prin prelungirea termenului de la terminarea facultati.mai explicit daca anul trecut la terminarea facultatii nu am putut beneficia de somaj pe motiv ca eram in concediul de crestere al copilului,pot beneficia acum?va multumesc mult si va sunt recunoscatoare pentru orice raspuns mi-ati putea oferi.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:39, 28 Octombrie 2010
1. Ca absolvent nu mai puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Dar puteti beneficia de indemnizatie de somaj ca salariat.
3. Cu cateva zile inainte de expirarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
4. Apoi puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca:
- va inceteaza CIM din motive neimputabile dvs.;
- in ultimele 24 de luni aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
5. In cazul dvs. cele 12 luni necesare sunt formate din lunile pe care le veti lucra dupa CCC la care se adauga (pana la 12) luni lucrate inainte de CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc uaurelya uaurelya am fost absolventa a liceului am avut convntie de somaj iniunie 2010 si angajata pe o perioada de 1 an dupa 5 luni an nascut si am intrat in concediu pt ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea din concediu de cresterea copilului ursu georgeta ursu georgeta as dori sa stiu daca dupa terminarea concediului de cresterea copilului pot intra in somaj si in ce conditii (vezi toată discuția)
Pot sa iau somaj dupa terminarea masterului chiar daca in primul an de master am lucrat si apoi am fost data in somaj care mi se termina cu 3 luni inainte de absolvirea masterului? Cornelia C Cornelia C Sunt anul 2 la master, il termin anul asta. Dupa ce am terminat facultatea m-am inscris imediat la master(deci nu am mai beneficiat pana acum de somaj ca ... (vezi toată discuția)