avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CCC

am fost absolventa a liceului am avut convntie de somaj iniunie 2010 si angajata pe o perioada de 1 an dupa 5 luni an nascut si am intrat in concediu pt crestere copil, intrebarea mea este : sunt nevoita sa ma intorc la serviciu dupa cei 2 ani de concediu sau pot intra in somaj?
Cel mai recent răspuns: uaurelya , utilizator 14:57, 11 Iulie 2011
Daca aveti contract individual de munca, trebuie.
Prin demisie nu beneficiati de somaj.
Daca va concediaza angajatorul, "puteti intra in somaj". Dar va doriti asta? :stunned: Va mai puteti gasi un loc de munca dupa?
Bafta! :)
1. In momentul in care ati intrat in CCC vi s-a suspendat CIM adica dvs. sunteti tot salariata acelei unitati numai ca nu prestati munca si nu primiti salariu.
2. Dupa terminarea CCC reveniti la acelasi loc de munca prin "reactivarea" CIM.
3. Daca nu mai doriti sa mai lucrati la acel loc de munca atunci incetati CIM.
4. In somaj puteti intra numai daca angajatorul va concediaza din motive neimputabile dvs. (cum ar fi desfiintarea postului).
In cazul acesta sunt nevoita sa returnez bani care i-am primit in urma conventiei? multumescpt raspuns

1. Dvs. sau angajatorul a a vut conventia cu AJOFM?
2. Daca ati avut dvs., ce fel de conventie ati avut, ce scrie in ea?
In cazul meu eu am primit o suma de bani pt ca eram absolventa de liceu iar angajatorul se obliga sa m tina angajata cel putin 1 an fara a plati taxele la stat impozit,etc.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa terminarea indemnizatiei de crestere a copilului LORINTZ LORINTZ buna ziua.va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de somaj dupa terminarea indemnizatiei de crestere a copilului...precizez ca am fost in somaj,apoi am lucrat ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic raisa0910 raisa0910 buna seara se poate intra in somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului? multumesc (vezi toată discuția)
Inceperea serviciului dupa concediu de crestere copil uaurelya uaurelya buna ziua, am si eu mai multe intrebari daca ma poate ajuta cineva va rog frumos: -sunt in concediu pt crestere copiltimp de 2 ani (din care mai am2 ... (vezi toată discuția)