avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorarii avocati
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorarii avocati

Am si eu o intrebare: cat costa aproximativ onorariul pentru un avocat? Am o citatie pentru un proces, si vreau sa consult mai intai un avocat, dar vreau sa stiu cam cat sunt taxele, si ce taxe trebuie platite. Intreb pentru ca nu am mai avut treaba pana acum cu instantele si cu avocatii. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: justhis , utilizator 11:57, 1 Noiembrie 2010
Stabilirea onorariilor depinde de fiecare dintre următoarele elemente:
# timpul şi volumul de muncă solicitat pentru executarea mandatului primit sau activităţii solicitate de client
# natura, noutatea şi dificultatea cazului
# importanţa intereselor în cauză
# împrejurarea că acceptarea mandatului acordat de client îl împiedică pe avocat să accepte un alt mandat, din partea unei alte persoane, dacă această împrejurare poate fi constatată de client fără investigaţii suplimentare
# notorietatea, titlurile, vechimea în muncă, experienţa, reputaţia şi specializarea avocatului
# conlucrarea cu experţi sau alţi specialişti impusă de natura, obiectul, complexitatea şi dificultatea cazului
# avantajele şi rezultatele obţinute pentru profitul clientului, ca urmare a muncii depuse de avocat
# situaţia financiară a clientului
# constrângerile de timp în care avocatul este obligat de împrejurările cauzei să acţioneze pentru a asigura servicii legale performante
depinde de proces, depinde de avocat, depinde de foarte multe.. verificati-va mesageria privata si poate daca veti da lamuririle necesare veti primi si un raspuns pertinent
depinde de proces, ce obiect are?
citeste pe citatie si da mai multe detalii
Da, nu exista un tarif fix pentru avocati.
Conteaza si cate termene vor fi si cat este de lucru in concret.
Exista si avocati care au tarif fix indiferent de proces dar ar fi bine sa evitati astfel de situatii...

avocat Claudiu Lascoschi
Problema este urmatoarea: un prieten de al meu a fost extradat din Belgia pentru ca a fost gasit lucrand la negru. In momentul extradarii i s-a spus ca acea intamplare nu v-a avea nici un fel de urmari. Ca v-a putea sa se intoarca in Belgia, dar sa lucreze legal. El s-a intors in Belgia, lucreaza in mod legal, dar ieri, a primit citatie acasa la parinti cum ca Directia Generala de Pasapoarte il da in judecata pentru restrangerea exercitarii dreptului la libera circulatie in Belgia, pentru o perioada de cel mult trei ani. Cu cine am vorbit astazi ne-a indrumat sa ne adresam unui avocat. Eu am intrebat cat costa onorariile pentru a ne duce pregatiti luni la un avocat. Imi puteti recomanda pe cineva la tribunalul Bacau? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Buna seara va rog imi poate spune cineva? miliuta miliuta Care este onorariul pentru un proces de partaj? Care sunt aspectele de care se tine cont ,si cum se stabileste?multumesc (vezi toată discuția)
Onorariu avocat in procesul penal rupa rupa care este onorariul maxim , solicitat de catre un avocat , care reprezinta un inculpat in instanta de fond ? va rog ( nu stiu daca m-am facut înteles ) (vezi toată discuția)
Cat este onorariul unui avocat pentru dezbaterea mostenirii kip_as kip_as buna cat ma ajunge un avocat sa dezbat succesiunea in instanta intre mine si tatal meu , mama fiind moarta si eu sunt singurul copil ?? (vezi toată discuția)