avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ecurs sentinta partaj dupa expirarea termenului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ecurs sentinta partaj dupa expirarea termenului

In anul 2008 am inaintat dosarul de partaj bunuri comune. S-a judecat cazul si s-a dat o sentiinta la care paratul a facut apel.S-a judecat si apelul la care s-a dat o sentinta pe care am facut-o definitiva si executorie in 18.08.2009 ca sa aflu peste o luna ca paratul a facut recurs la curtea de apel pentru diminuarea sultei cuvenita mie din cauza crizei. In urma recursului, s-a casat dosarul si s-a trimis spre rejudecare.
L-a rejudecare S-a facut un supliment de expertiza pentru stabilirea valorii imobilui de catre un expert autorizat de tribunal cu care paratul a fost de acord. S-a pronuntat sentiinta in data de 21.05.2010 si am investit-o cu formula executorie in 23.08.2010.
S-a inceput executarea silita si am ajuns in stadiul in care apartamentul era scos la licitatie in data de 19.11.2010. In data de 17.10.2010 am primit citatie de contestatie la executare deoarece avocatul paratului sustine ca vrea sa faca recurs la sentiinta invocand faptul ca el nu a primit pana in data de 30.09.2010 comunicarea sentintei
La curtea de apel m-am interesat si s-a facut recurs in data de 08.10.2010
Mai trebuie sa spun ca avocatul lui sustine ca a primit tardiv comunicarea deoarece acesta si-a schimbat sediul dar acel sediu era detinut in continuare de fratele acestuia. Oare chiar in 2 luni acestia nu s-au intalnit pentru a-si inmana corespondenta????/X-(X-(X-(

Ajutati-ma va rog, se mai poate face acest lucru ii mai permite legea???????????
Sunt disperata stau deja de aprope 5 ani in chirie
E posibil ca legea sa ii permita atatea cai de atac odata ce mi sa dat voie sa fac sentiinta definitiva si executorie?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:08, 30 Octombrie 2010
Trebuie analizate actele dosarului.
pai spuneti daca trebuie sa dau datalii anume...
nu mai are nimeni nici un raspuns?//
va rog????
Daca lucrurile stau asa cum le-ati prezentat, este culpa partii ca nu a indicat schimbarea sediului pentru o noua comunicare.
"Art. 98
Schimbarea domiciliului uneia din parti in timpul judecatii trebuie, sub pedeapsa neluarii ei in seama, sa fie adusa la cunostinta instantei prin petitie la dosar, iar partii potrivnice prin scrisoare recomandata, a carei recipisa de predare se va depune la dosar o data cu petitia prin care se instiinteaza instanta despre schimbarea domiciliului. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face apel la recurs dupa expirarea termenului? ionela_incred ionela_incred In anul 2008 am inaintat dosarul de partaj bunuri comune. S-a judecat cazul si s-a dat o sentiinta la care paratul a facut apel.S-a dudecat si apelul la care ... (vezi toată discuția)
Cai de atac vale7806 vale7806 Buna ziua. Sunt reclamant intr-un proces in care pe fond am castigat. Parata avea drept de apel in termen de 15 zile. Afacut apel dupa o luna motivand ca si-au ... (vezi toată discuția)
Admite apelurile. desfiinteaza sentinta civila apelata si trimite cauza spre rejudecare primei instante. cu recurs in 15 zile de la comunicare. hepennypacker80 hepennypacker80 Bună ziua. Am primit următoarea soluţie în instanţă: \\"Dispune rejudecare la prima instanţă sau la instanţa competentă\\". Menţionez că apelul a ... (vezi toată discuția)