avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie in anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie in anulare

Instanta de recurs pronunta o hotarare care din punctul nostru de vedere nu este corecta . Mentionez ca este o hotarare irevocabila .Pot formula o contestatie in anulare ?
O hotarere executorie poate fi executata daca nu este definitiva si irevocabila . Cunoasteti spete ?
Cel mai recent răspuns: Luoana Mihaela , utilizator 11:47, 14 Decembrie 2012
Stimat forumist,

1. Ar trebui să detailați ce reprezintă, în viziunea dvs, incorectitudinea hotărârii. Căile extraordinare de atac sunt accesibile doar în puține cazuri, în general.

2. Dacă este executorie, o hotărâre poate fi executată - de unde și denumirea.

Cu stimă.
Avem o hotarare de evacuare a unuei persoane care nu detine un contract de inchiriere. Astfel in martie 2008 tribunalul ne admite actiunea , dar imediat paratul a facut apel . Precizez ca acesta sentinta -,, Executorie cu drept de apel 15 zile de la comunicare ". La apel instanta respinge apelul declarat de parat . Aceasta cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare . Inalta curte judeca , caseaza si trimite la rejudecare la curtea de apel . Se judecata din nou si apelul dupa casare este respins . Se face din nou recurs de catre parat si inalta curte respeinge recursul . Va rog sa-mi spuneti puteam sa execut paratul prin evacuarea din spatiu fara ca hotararea sa ramana definitiva ? Termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita nu s-a intrerul la casare si prin rejudecarea apelului ?
Pentru ca hotararea mea a ramas definitiva si irevocabila in anul 2011 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac adinutza.2008 adinutza.2008 Am un dosar pe rol - litigii de munca - drepturi banest in care eu sunt reclamantul. Pana acum am castigat de doua ori in instanta insa cealalta parte a facut ... (vezi toată discuția)
Revizuire bibirica bibirica Buna seara, Inalta Curte, in recurs, caseaza hotararea cu trimitere spre rejudecare, recomandand instantei de apel sa indice in mod exact (dupa completarea ... (vezi toată discuția)
Cum cer asistenta judiciara gratuita cand timpul este scurt si nu stiu unde se va rejudeca. utilizator16eu utilizator16eu Am un proces la Inalta Curte de Casatie si Justitie care se va judeca pe 30 octombrie. Din ce am inteles ori mi se va accepta recursul ori se va respinge ori ... (vezi toată discuția)