avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recuperare autoturism
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recuperare autoturism

buna seara.am si eu o intrebare cred ca complicata.am cumparat un autoturism de la concubinul meu printrun contract de vanzare cuparare special in trei exemplare.autoturismul se afla in posesia lui,cu acordul meu.intelegerea a fost ca autoturismul sa ramana la el deoarece eu nu detin carnet de conducere si sa ma serveasca ori de cate ori este nevoie.tin sa precizes ca suntem despartiti iar in urma concubinajului avem 2 copii minori.concubinul meu este plecat din tara,iar autoturismul a ramas la parintii lui.mam deplasat la acestia spunandu le ca in ziua urmatoare am nevoie de masina,la care acestia mau scos afara spunand ca este masina fiului lor.mam dus la masina de unde mi am luat actele din bordul masinii si cheia de contact.masina se afla in fata portii.a urmat sa mi anunt concubinul ca am luat actele masinii si cheia,iar a doua zi parintii lui au depus plangere impotriva mea ca am intrat in curtea lor de unde am furat actele masinii.sa prezentat la mine organul politiei spunand umi ca mi va face dosar penal pentru furt.iam aratat contractul de vanzare cumparare fisa de inmatriculare si urma sa merg cu celelalte documente la inscrierea masinii pe numele meu.mia cerut actele in original adica talonul masinii si asigurarea la care mia zis ca mi va aduce masina acasa.i le am dat actele originale si mam trezit cu un dosar penal,inafara de asta nu mi pot face transcrierea masinii deoarece imi expira contractul de vanzare cumparare iar concubinul meu nu mai recunoaste semnatura.am depus la sediul politiei plangere pentru abuz de incredere si as vrea sa atiu daca domnul politist avea dreptul sa mi retina actele in original.mi a dat o dovata in care precizeaza ca iam predat documentele in baza art 97 cod proced.penala.spuneti mi ce am de facut,cum imi pot recupera actele si autoturismul?va rog sa ma ajutati cu un sfat.:(
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 23:35, 7 Noiembrie 2010
Din pacate sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de furt chiar si atunci cand luati, fara voie, bunul proprietatea dumneavoastra dar care se afla in detentia altei persoane.
Avand in vedere ca actele respective erau obiectul material al furtului politistul le putea retine in schimbul unei dovezi pe care inteleg ca v-a eliberat-o.
Va trebui sa va reglati conturile cu ex-concubinul dumneavoastra pentru a clarifica situatia autoturismului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art97 cod proced penala gabor elena gabor elena buna seara.am o intrebare la care astept cel mai urgent raspuns.am cumparat un autoturism de la fostul meu concubin,prin contract de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Furt calificat dana paraschiv dana paraschiv am luat cu amprumut de la cineva o suma de banii adica 1900 euro.am mers la notariat si am facut un act precum ca la data de 12 decembrie ai voi achita ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare-cumpărare auto în rate. ce pot face dacă suma nu îmi va fi achitată conform înțelegerii? Aleeex Aleeex Bună ziua. Doresc sa închei un contract de vanzare-cumpărare pentru un autoturism, dar cumpărătorul vrea ca plata sa se efectueze in 2 tranșe. Pot sa ... (vezi toată discuția)