avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmembrare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmembrare teren

exista un teren gol fara cladire,care are doi proprietari ;are cadastru, intabulare; se face o dezmembrare a acestui teren in trei parti pentru a vinde o parte unei a treia persoane; deci cei doi raman proprietari in continuare pe doua bucati mai mici si intervine o a treia persoana ; am fost pusi sa cerem la primarie , cu un proiect de dezmembrare facut de cadastrist , certificat de urbanism de dezmembrare.care sunt urmatorii pasi care trebuie facuti ? putem merge la notariat direct pentru a face act de vanzare cumparare sau trebuie facut cadastrul pentru fiecare parte de teren ? nu este de ajuns cadastrul facut pentru dezmembrare iar apoi fiecare noul proprietar isi face cadastrul lui si isi i-a numar cadastral si implicit nr. postal ? Va rog ajutati-ma cu un raspuns cat mai urgent. Va multumesc
Sunt doua operatiuni juridice care au loc. Odata partajul imobilului prin dezmembrarea acestuia si crearea a trei loturi. Apoi,unul dintre acestea se va instraina catre cel de-al treilea, respectiv cumparatorul cu care ambii proprietari veti face contract de vinzare cumparare. Este vorba de lotul destinat acestui scop, rezultat in urma partajului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un teren și vreau să vând o parte din el. când se face împărțirea lui, înainte sau după vânzare, și unde trebuie să mă adresez pentru asta? Nesemnificativ Nesemnificativ Am un teren si vreau sa vand o parte din el si sa pastrez cealalta parte. Trebuie intai sa impart terenul in doua loturi inainte de al vinde sau se poate face ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei parcele dintr-un teren gili_cristian@yahoo.com gili_cristian@yahoo.com Am un teren si as dori sa vand jumatate din el. Ce trebuie sa fac pentru parcelare si care sunt costurile aproximative. (vezi toată discuția)