avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un teren și vreau să vând o parte din el. Când ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un teren și vreau să vând o parte din el. Când se face împărțirea lui, înainte sau după vânzare, și unde trebuie să mă adresez pentru asta?

Am un teren si vreau sa vand o parte din el si sa pastrez cealalta parte. Trebuie intai sa impart terenul in doua loturi inainte de al vinde sau se poate face dupa vanzare? Unde trebuie sa ma adresez pentru impartirea terenului?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:50, 4 Mai 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteți unic proprietar?
Dacă da, atunci dezmembrați terenul în două loturi și vindeți-l pe acela pe care vreți să-l vindeți. (pe cel din partea dreaptă ori din partea stângă - iertați exprimarea, dar n-am de unde să ghicesc nici arhitectura locului și nici alte date).

Vă adresati mai întâi unui expert topograf (zis și cadastrist). Apoi autentificați actul de dezmembrare. Și în final vindeți.

Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand, luati legatura cu un inginer de cadastru si spuneti-i ce intentionati.
Acesta va va intocmi documentatiile cadastrale pentru terenul intreg si pentru fiecare lot.
Cu schitele astfel intocmite si cu actele de proprietate, va adresati unui birou notarial pentru autentificarea unui act de dezmembrare, prin care terenul se imparte in doua.
Actul de dezmembrare urmeaza a fi intabulat, iar dupa aproximativ o saptamana veti putea incheia contractul de vanzare cumparare pentru bucata pe care o instrainati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare sau iesire din indiviziune? vida vida Buna ziua, Detinem in coproprietate un teren intravilan ( D 24 m) pe care dorim sa-l dezmembram in 2 loturi egale ca sa stim fiecare partea ce ii ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare-apartamentare FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Bună ziua, Aş dori să întreb: Pentru a clarifica situaţia între mine şi fratele meu referitoare la un imobil (teren şi construcţii) este necesară ... (vezi toată discuția)