avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abatere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abatere disciplinara

Buna ziua! Avem un angajat in functia de casier care a sustras timp de o luna o anumita suma de bani din casierie. Acum, in data de 08.11 a facut o cerere de suspendare a contractului de munca pentru ingrijire si crestere copil in varsta de pana la 2 ani. Toate chitantierele si casa au fost verificate la inchiderea lunii. Putem sa il cercetam disciplinar daca are contractul suspendat? Putem sa ii intocmim procedura de abatere disciplinara? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 8 Noiembrie 2010
Inventarul nu s-a facut in prezenta salariatului?
Cercetarea disciplinara poate fi efectuata inainte de a i se aproba cererea de CIC, imi imaginez ca nu a facut cerere azi cu inceperea CIC tot de azi.
Salariatul nu s-a mai prezentat la munca din data de 21.10.2010 fiind in concediu medical si nici nu a predat gestiunea in momentul in care a intrat in concediu medical (cheia de casierie a fost trimisa printr-un coleg directorului punctului de lucru). Cererea CIC i-a fost aprobata in data de 02.11.2010 inainte de a fi verificate chitantiere si altele.
delia25 a scris:

Acum, in data de 08.11 a facut o cerere de suspendare a contractului de munca pentru ingrijire si crestere copil in varsta de pana la 2 ani.

Cererea CIC i-a fost aprobata in data de 02.11.2010 inainte de a fi verificate chitantiere si altele.

Scrieti lucruri diferite cu privire la aceasi situatie.......
Sunt cateva lucruri care va vor crea mari dificultati :
- lipsa inventarului in prezenta salariatei,
- existenta unei alte persoane care a preluat o activitate fara inventar.
Cu alte cuvinte nu vad cum se poate demonstra ca lipsa din gestiune apartine primei salariate sau celei(celui) care i-a tinut locul.
Avand in vedere ca o cercetare disciplinara nu poate avea loc cu CIM suspendat decat pentru efectuarea cercetarii disciplinare aveti posibilitatea de a chema direct in judecata salariata pentru plata pagubei realizata prin delapidare. Asta daca aveti posibilitatea de a dovedi ca ea este cea care a cauzat paguba....... din cate am arata este cam dificil.

~ Conținut șters la cerere ~
Da, poate fi cercetat disciplinar chiar daca a intrat in CCC ... de asemenea, puteti depune plangere penala impotriva acestuia ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa gestiune Berechetgheorghe Berechetgheorghe Buna seara.Am si eu o problema urgenta si am nevoie de un raspuns.Lucrez la o firma si am fost gasit lipsa in gestiune.Am facut inventar,totul a iesit bine si ... (vezi toată discuția)
Furt din gestiune-situatie ciudata! pardalian00 pardalian00 sunt gestionar la o firma de conserve-pateuri. acum o luna am sustras din gestiune 600 de pateuri. ulterior s-au gasit acele pateuri pe piata fara acte. dupa o ... (vezi toată discuția)
Stabilire imputatie ,gestionar in cm iojamaria iojamaria Casierul unei institutii publice se interneaza de urgenta, pentru o operatie. Pentru ca activitatea institutiei trebuia sa continue, atributiile sale au fost ... (vezi toată discuția)