Buna ziua! am incheiat un contract de mandat pe o perioada de 1 luna! am lucrat 9 zile dupa care i-am anuntat ca doresc incetarea contractului. mi-au incheiat contractul dar mi-au spus ca nu pot primii banii pentru zilele muncite pentru ca nu mi-am respectat acest contract. Ce pot face pentru a-mi recupera banii?
Daca detineti contract de mandat,incheiat in conditiile legii,pentru solutionare,puteti sesiza initial ITM
In raport de concluzii ,va puteti adresa instantei de judecata
Deci ar fii nai bine sa le fac o sesizare? Am intrat pe site-ul Inspectoratului Teritorial al Muncii Bucuresti, dar nu imi fac curaj sa le fac o sesizare! ceea ce vreau este sa-mi primesc banii pt care am muncit si nu sa ma milogesc de ei pentru a primii ceea ce mi se cuvine!
In situatia in care angajatorul a refuzat plata apreciind ca nu ati respectat contractul,
pe cale de consecinta amiabil nu exista posibilitatea recuperarii sumei pe care apreciati ca o meritati pentru perioada prestata
Sunteti liberul arbitru sa decideti varianta legala prin care eventual sa intrati in posesia sumei financiare pe care apreciati ca vi se cuvine in baza contractului de mandat
Mi se pare ireala ideea aceasta de "daca vreau sa te platesc, te platesc, daca nu, nu!" atunci de ce mai exista un contract semnat? de ce am mai fost la munca 2 saptamani? de ce exista un cod al muncii in Romania? Treaba aceasta a salariului este lasata la latitudinea fiecarui angajator daca isi plateste sau nu angajatii pentru munca depusa? trebuie sa-i dai in judecata pentru ca nu VOR sa te plateasca pentru munca depusa?!
Daca sunteti in Bucuresti va spun unde sa merge-ti ca nu dureaza mult plus ce crede-ti ca ei nu vor sa dea amenzi?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Munca la negru?!
noaghium
Lucrez de doua saptamani intr-o locatie.La interviu mi s-a promis salariul minim plus bonuri.Sunt f. incantata de locul de munca,DAR,am aflat ca o colega a ... (vezi toată discuția)
Munca la negru
amdbuc
Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema.
O cunostinta a lucrat din mai la o firma din Bucuresti ca muncitor necalificat.
Avand ... (vezi toată discuția)